Játékos kereső  

Hírek

Vezetett, de kikapott a Ferencváros

2021-09-16 21:04:17

A magyar bajnok megkezdte szereplését az Európa-ligában
 

Vezetett, de kikapott a Ferencváros

Csütörtök este a Leverkusen-Ferencváros mérkőzéssel megkezdődött a zöld-fehérek Európa-liga szereplése. Az első találkozó jól indult, a bátran játszó Ferencváros egy ellentámadás végén Ryan Mmaee találatával megszerezte a vezetést a 8. percben (0-1).

Ezután hiába támadott többet a német együttes, Dibusz a helyén volt és a védelem viszonylag magabiztosan megállította a Leverkusen akcióit. A félidő hajrájában egyenlített a hazai csapat (1-1), de egy szabályosnak tűnő Vécsei-góllal újra a magyar csapatnál lehetett volna az előny, ha a VAR nem veszi el a találatot kezezésért. A játékos mellkasára szorított kezét érte a labda... Egy - lökés miatt - érvénytelenített fejesgól a túloldalon is volt a 45. percben.

Szünet után fokozta a nyomást a Leverkusen, aminek a 69 percben egy Wirtz-gól lett az eredménye (2-1). A Ferencváros mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, de ez már nem jött össze a csapatnak. Ezzel együtt minden dicséretet megérdemel a zöld-fehérek teljesítménye, jól helytálltak a jóval magasabban jegyzett német együttes otthonában.


Európa-liga, G-csoport, 1. forduló

BAYER LEVERKUSEN – FERENCVÁROS 2–1 (1–1)
Leverkusen, BayArena, gólsz.: Ex.Palacios (37.), Wirtz (69.), ill. R. Mmaee (8.)
FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic – Vécsei (Uzuni, 66.), Loncar (Gavrics, 77.) – Nguen, Zachariassen, Zubkov (Cabraja, 86.) – R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger