Játékos kereső  

Hírek

Hollandiában sikeres az applikáció

2023-01-02 12:50:49

Két hónap alatt kétszáz játékos töltötte le az alkalmazást

Hollandiában sikeres az applikáció

A holland játékosszervezet (VVCS) sikeres kampányt folytatott a Red Button applikáció használatáról. A FIFPRO által közzétett adatok szerint kétszáz labdarúgó töltötte le a fogadási csalások megelőzését elősegítő alkalmazást.

Két hónap alatt kétszáz játékos töltötte le a Red Button alkalmazást.
"Amikor elkezdünk beszélni a szerencsejátékról és a meccsek befolyásolásáról, észrevettük, hogy a játékosok elkötelezettek voltak a fogadási csalás elleni küzdelemben. A labdarúgók körében óriási az érdeklődés a témával kapcsolatban" - nyilatkozta Arjan Ebbinge, a VVCS képviselője. "Ez egy forró téma Hollandiában, főleg azért, mert a holland jogszabályok módosításai legalizálták az online szerencsejátékot."

A VVCS november óta Hollandiát járja, klubokat látogatva, hogy információkat osszon meg a szakszervezet számos szolgáltatásáról. Az idei év fókuszpontja a szerencsejáték-szabályozásról és a mérkőzések eredményének befolyásolásáról szóló oktatás a Red Button alkalmazás segítségével.

"Idén felmérést tartottunk, hogy jobb betekintést nyerjünk a professzionális futball és a szerencsejáték kapcsolai között. Több mint 200 játékos vett részt, és több mint felük jelezte, hogy focimeccsekre fogad" - mondta Ebbinge. "11 százalékuk mondta azt, hogy a saját bajnokságában fogadott meccsekre, ami illegális. Ezért úgy döntöttünk, hogy ki kell oktatnunk a játékosokat."

Ebbinge és a VVCS elnöke, Jevgenyij Levcsenko eddig 11 klubhoz látogatott el. Speciális szórólapot készítettek és osztottak szét a szerencsejátékokról, a mérkőzések befolyásolásáról és a Red Button alkalmazásról.

„Először is megpróbáljuk felhívni a figyelmükbe a fogadási szabályokra” – mondta Ebbinge. „Hollandiában öt szabályt kell betartani, ám azt vettük észre, hogy a játékosok többsége egy-két szabálynál többet nem ismert.”
Ebbinge arra is emlékeztette a játékosokat, hogy az elmúlt két évben két közismert labdarúgót felfüggesztettek, mert megszegték ezeket a fogadási szabályokat.

A VVCS számára egyértelmű volt, hogy tájékoztatniuk kell a játékosokat a mérkőzések befolyásolásával kapcsolatban, és fel kell ajánlaniuk a Red Button alkalmazást. „A szerencsejáték és a mérkőzések befolyásolása összefügg. A szerencsejáték-tartozások fogékonyabbá tehetik a játékost a fogadási csalásokra, az anyagi gondokkal küzdő labdarúgókat gyakran célba veszik.