Játékos kereső  

Hírek

Horvátországba készül a BMTE

2020-01-11 18:10:04

Az új szerzemények is az utazó keretet erősítik

Horvátországba készül a BMTE

Az NB II-ben szereplő Budafoki MTE két új játékossal erősítette meg keretét a február 2-án kezdődő tavaszi szezonra.

Nyárig kölcsönben szerepel a csapatban a Puskás Akadémiától érkező Skribek Alen, valamint a Diósgyőri VTK kötelékébe tartozó Zsolnai Richárd. A héten már mindketten Budafokon vettek részt a felkészülés első edzésein és jövő hétfőn új társaikkal együtt utaznak a tíznapos, umagi edzőtáborba.


A Budafoki MTE Közleménye

A 18 éves Skribek Alen 2017-ben csatlakozott a Puskás Akadémiához, amelynek színeiben pályára lépett a Puskás-Suzuki Kupán, sőt, gólt szerzett az FC Bayern korosztályos együttese ellen. 2018 őszén a PAFC tartalékcsapatában bemutatkozott a felnőtt mezőnyben, az NB III-ban első félévében nyolcszor volt eredményes. A tavalyi esztendőben Csákváron futballozott, tavasszal tizennégy, ősszel hét meccsen játszott és összesen ötször talált be a másodosztályban.

A 24 éves Zsolnai Richárd Vácon nevelkedett, fiatalon került az első csapathoz, a 2014/2015-ös idényben pedig 17 góllal vette ki a részét az NB III-ból történő feljutásból. Később a másodosztályban is rendkívül hasznos tagja volt a váci együttesnek, amelyben összesen huszonhatszor volt eredményes a Merkantil Bank Ligában. Tavaly júliusban a DVTK-hoz igazolt és gólpasszal mutatkozott be az NB I-ben a Fehérvár elleni, augusztusi mérkőzésen.

A Budafok január 13-án, hétfőn Horvátországba utazik edzőtáborozni.