Játékos kereső  

Hírek

Húsz százalékkal kevesebben...

2021-05-15 12:39:25

Otthon a Ferencváros, idegenben az Újpest volt a favorit

Húsz százalékkal kevesebben...

A pandémia éve az élet minden területén éreztette hatását. Sajnos a labdarúgás sem kivétel ezalól, ezért a bajnoki idény jelentős részében - pontosan a kétharmadában - egyáltalán nem mehettek be nézők az NB I-es bajnokság mérkőzéseire. Az első tizenegy és az utolsó két fordulóban lehettek csak jelen drukkerek a stadionokban.

Ráadásul a finisben történt nyitáskor már csak az oltottak válthattak belépőt, ami miatt drasztikusan visszaesett a meccsek látogatottsága.

Összességében 2 604 fő lett az idény átlagos nézőszáma, ami körülbelül 20%-os visszaesést jelent az elmúlt években megszokott 3 200 körüli értékekhez képest. Az átlagszámításnál természetesen csak azokat a meccseket vettük figyelembe, amelyekre bemehettek a nézők.

Pályaválasztóként ezúttal is a Ferencváros meccseire voltak a legtöbben kíváncsiak (7623 fő) , de még a népszerű zöld-fehéreknél is jelentős volt a visszaesés. Idegenben szoros második a bajnokcsapat (5023 fő), összességében pedig csaknem kétszer annyi nézőt tud felmutatni, mint a második helyezett Újpest.

Vendégként az Újpest könyvelheti el a legmagasabb nézőszámot (5081 fő), ám jól mutatja a lila-fehér tábor távolmaradását, hogy otthon mindössze 1590 fő volt kíváncsi a kedvenceire, ami az igen szerény 9. helyezést jelenti ebben az összevetésben.


 

Nézőszámok, NB I, 2020-21.