Játékos kereső  

Hírek

Idén is több jelzést kaptunk!

2019-08-30 18:10:51

A klubok önkényesen nem rendelhetik el a külön végzett edzésmunkát

Idén is több jelzést kaptunk!

Az átigazolási időszak végével az egyéni edzések elrendeléséről megjelent tavaly februári cikkünk ismét aktualitást nyert.

Az utóbbi hetekben egyre sűrűbben fordultak szervezetünkhöz olyan játékosok, akik számára minden különösebb ok nélkül egyéni edzést rendeltek el.


Kedves Játékosok!

Figyelemmel arra, hogy ezekben az esetekben szinte kivétel nélkül a klubok nyomásgyakorlása eszközéül, avagy szankcionális jelleggel használják az egyéni edzést – így különösen olyan esetekben, mint például amikor a klub szerződést szeretne bontani a játékossal, azonban a részletekben még nem sikerült közös nevezőre jutniuk –, nem győzzük hangsúlyozni, hogy az egyéni tréning elrendelésének csak sportszakmailag és/vagy orvosilag indokolt (!) esetben és mértékig van helye!

A NYIÁSZ mellékletét képező minta munkaszerződés is egyértelműen ezt rögzíti, ennek ellenére a klubok továbbra is sajátosan félreértelmezik azt a kérdést, hogy csapatsport ellenére sportszakmailag mikor van helye egyéni edzés elrendelésének.

A labdarúgást nem egyedül játsszák, mert csapatsport. Az egyéni edzés elrendelésével pedig a klub kirekeszt benneteket a csapat mindennapi rutinjából, annak lehetőségétől, hogy a csapattal összekovácsolódjatok, együtt fejlődjetek.

Amennyiben Ti is hasonló anomáliákat tapasztaltok, keressétek a HLSZ munkatársait, akik készséggel állnak rendelkezésetekre!


Hivatásos Labdarúgók Szervezete
Cím: 1132 Budapest, XIII. kerület, Nyugati tér 5., III/2.
Telefon: +36 (1) 237-6050
Fax: +36 (1) 332-4573
E-mail: profifoci@profifoci.hu