Játékos kereső  

Hírek

Ismeretlen szerek szívproblémákat idéztek elő a labdarúgóknál

2018-11-30 12:01:51

Nyilatkozatot adott ki a nemzetközi játékosszervezet

Ismeretlen szerek szívproblémákat idéztek elő a labdarúgóknál

A FIFPro csütörtökön kiadott egy nyilatkozatot, amelyben beszámolt a ciprusi labdarúgók egészségét veszélyeztető gyakorlatról, amely legalább négy élvonalbeli klubot érint.

A meg nem nevezett klubok olyan - intravénásan is alkalmazott, ismeretlen összetételű - szerekkel kezelték a játékosaikat, amelyekkel a sportolók fizikai regenerálódását kívánták elősegíteni. A közelmúltban három játékos esetében is olyan súlyos szívproblémákat diagnosztizáltak, hogy a labdarúgóknak azonnal be kellett fejezni sportpályafutásukat!.

Ezután a FIFPro azonnal a Ciprusi Labdarúgó-szövetséghez, a Ciprusi Sportszövetséghez és az UEFA szervevzetéhez fordult segítségért, mert feltételezhető, hogy szoros összefüggés van az ismeretlen szerek alkalmazása és a szívbetegség kialakulása között.

A FIFPro felszólítja a futballügyi hatóságokat, hogy segítsenek azonosítani, milyen anyagokkal kezelték a játékosokat, továbbá vizsgálják ki, hogy a megbetegedett labdarúgók csapattársai veszélyben vannak-e!

Az anyagokat a 2017/18 szezon kezdete óta alkalmazzák. Az érintett klubok játékosai közül azóta többen elhagyták Ciprust, hogy máshol folytassák pályafutásukat.

A FIFPro és a ciprusi játékosszervezet (PASP) orvosi és pénzügyi támogatást nyújt a súlyos szívbetegséggel küzdő három labdarúgónak.