Játékos kereső  

Hírek

Kalmár beállt és eldöntötte!

2022-11-20 22:15:36

Dzsudzsák búcsúmeccsén megvertük Görögországot

Kalmár beállt és eldöntötte!

Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzésével zárult a magyar válogatott 2022-es programja. A Puskás Aréna ötvenezres közönsége vastapssal köszöntötte a búcsúzó csapatkapitányt.

Jól indult a meccs, a mieink akarata érvényesült és egy szép támadás végén Sallai Roland góljával megszereztük a vezetést a 15. percben (1-1). A vezetésünk után is inkább a mi akaratunk érvényesült, de sajnos nem sikerült egy újabb góllal végleg eldönteni a meccset.

Szünet után egyre feljebb jöttek a görögök, majd egy szerencsétlen mentési kísérlet következtében tizenegyeshez jutott Görögország, amiből megszületett az egyenlítő gól (1-1).

A találkozó utolsó tíz percét megnyomtuk, de hiába voltunk mezőnyfölényben, a győztes gólt csak nem sikerült bevinni... A hosszabbításban aztán megtörtént a "csoda", kettős csere után pályára lépett Kalmár Zsolt, aki egy percre rá, hogy beállt, kilőtte a bal alsó sarkot (2-1)!

Micsoda befejezés volt!
Szép volt, Fiúk!Felkészülési mérkőzés

MAGYARORSZÁG – GÖRÖGORSZÁG 2–1 (1–0)
Puskás Aréna, 50 983 néző. jv: Chiffi, gólsz.: Sallai (15.), Kalmár (93.),  ill Bakaszetasz (81., 11-esből)
MAGYARORSZÁG: Dibusz (Szappanos, 90+2.) – Botka (Lang, 71.), Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles, Nagy Á., Dzsudzsák (Ádám, 53.), Kerkez (Nagy Zs., 53.) – Sallai (Dárdai P., 72.), Szoboszlai (Kalmár, 90+2.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
GÖRÖGORSZÁG: Paszhalakisz – Rota, Hacidiakosz, Recosz, Jannulisz (Kirjakopulosz, 68.) – Bakaszetasz, Kurbelisz (Papanikolau, 86.), Buhalakisz (Hacijovanisz, 68.) – Maszurasz (Duvikasz, 86.), Joannidisz (Funtasz, 60.), Mantalosz. Szövetségi kapitány: Gustavo Poyet