Játékos kereső  

Hírek

Kényszerből fiatalított a Paks

2020-09-15 09:25:07

Különösen Vas Gábor nyújtott jó teljesítményt

Kényszerből fiatalított a Paks

A Nemzeti Sport fiatalokkal foglalkozó összeállításában beszámoltak róla, hogy a koronavírus miatt megtizedelt Paksi FC csapatában három ifjú tehetség debütált.

"Az előző fordulóhoz képest mintegy 120 perccel kevesebbet töltöttek a pályán a 2000. január 1-jén vagy az után született, magyar labdarúgók az NB I-ben, újabb csapattal bővült azon klubok köre, amelyek esélyt adtak már az idényben a tárgyalt korosztályba tartozó fiataloknak. Jóllehet, a Paks – a Puskás Akadémiához hasonlóan – szintén kényszerből, a koronavírus miatt nyúlt a saját utánpótlásához.

A Ferencváros ellen 5–0-ra elveszített mérkőzésen sokan felfigyelhettek a 17 éves Vas Gábor teljesítményére, aki többször is kitűnően szerelte a címvédő rutinos támadóit. Több mint 80 percig bírta az NB I-es tempót, ami nem kis teljesítmény, tekintve, hogy nem igazán készülhetett fel fizikálisan (és mentálisan) az ölébe pattanó játéklehetőségre. Rajta kívül Görög Gergő (17) és Debreceni Ákos (17) is beleszippanthatott az élvonal levegőjébe, és az előző évadban már debütált Szendrei Ákos (17) is kapott bő fél órát."