Játékos kereső  

Hírek

Kétszer felállt az FTC, majd állva hagyta a Vasast

2017-09-09 23:10:21

Újpesten is nyert a Puskás Akadémia

Kétszer felállt az FTC, majd állva hagyta a Vasast

Szombaton a 8. forduló négy mérkőzésével folytatódott az NB I-es bajnokság. A Groupama Arénában Ferencváros–Vasas rangadóra került sor, ami nemcsak nevében, de minőségében is megütötte a mércét.

A ferencvárosi stadionban rendre jól szereplő Vasas kétszer is vezetett, de nem tudta megtartani előnyét. Egészen a 81. percig 2–2 állt az eredményjelzőn, amikor a finisben – a 72. percben megfogyatkozó – Vasas nem bírta tovább a nyomást. Az utolsó tíz minutumban három hazai gól esett, így kétszeri felállás után az FTC végül fordított és a három gólt szerző Varga Roland vezérletével fölényesen verte az angyalföldieket (5–2).

Újpesten vendégszerepelt a bajnokságot rosszul kezdő, ám annál jobban folytató Puskás Akadémia. A nézők kizárása mellett megrendezett bajnokin sokat forogtak veszélyben a kapuk, de gólig sokáig csak a Pintér-csapat jutott. Szünetben még csak 0–1 volt az állás, az 53. minutumban pedig már 0–3... A lila-fehérek küzdöttek, de mindössze a szépítésre tellett az erejükből (1–3).

A keleti rangadón a vendég Diósgyőr már a 4. percben megszerezte a vezetést, amit azonban csak hét percig tudott megtartani. A Debrecen egyenlítő gólja után egészen az utolsó öt percig kellett várni, hogy ismét változzon az eredmény. Ekkor Takács (85.) és Tabakovic (88.) is bevette Antal Botond kapuját, eldöntve ezzel a három pont sorsát (3–1).

Nem bírt egymással a Mezőkövesd és a Balmazújváros. Az erősen hullámzó és ennek megfelelő fordulatokat tartogató mérkőzést a vendégek kezdték jobban, majd a vezető góljukra a kövesdiek kettővel válaszoltak. A végén duplázó Arabuli második találata azt jelentette, hogy mindkét csapatnak meg kellett elégednie az egy ponttal. Ennek vélhetően a Balmazújváros örült jobban (2–2). 

NB I 8. forduló, szombat:

Ferencváros–Vasas 5–2 (1–1), Groupama Aréna, jv.: Bognár T., gólsz.: Varga R. (62., 81., 93. – 11-esből), Paintsil (32.), Priskin (84.), ill. Kulcsár (14.), Gaál B. (60.)
Újpest–Puskás Akadémia 1–3 (0–1), Szusza-stadion, zárt kapuk, jv.: Andó-Szabó S., gólsz.: Novothny (72.), ill. Knezevic (49. – 11-esből, 53.), Diallo (22.)
Debrecen–Diósgyőr 3–1 (1–1), Debrecen, jv.: Berke B., gólsz.: Varga K. (11.), Takács T. (85.), Tabakovic (88.), ill. Óvári (4.)
Mezőkövesd–Balmazújváros 2–2 (0–1), Mezőkövesd, jv.: Farkas Á., gólsz.: Lázár (58.), Strestik (70.), ill. Arabuli (35., 88.)