Játékos kereső  

Hírek

Kikapott a Ferencváros az Uniontól

2020-01-11 17:20:29

Lódico góllal mutatkozott be, Somalia még nem játszott

Kikapott a Ferencváros az Uniontól

A Ferencváros csapata szerződtette a klub korábbi játékosát, Wergiton de Rosário Calmont, azaz Somáliát. A brazil játékos a zöld-fehérek negyedik téli szerzeménye Vécsei Bálint, Szánthó Regő és Gastón Lódico után.


A Ferencváros közleménye

Somália először 2011-ben érkezett egyesületünkhöz hazájából, a Bangu Atlético Clube csapatától. Első évében kölcsönben szerepelt a Fradiban, majd egy évvel később végleg a mi játékosunk lett. Összesen négy teljes szezont húzott le zöld-fehér szerelésben, a jobbhátvédtől a balszélsőig szinte minden poszton bevethető volt, valamint 21 góllal és 8 assziszttal segítette a csapatot.

Remek játékára a Ligue 1-ben, azaz a francia élvonalban is felfigyeltek, így 2015-ben megvásárolta a Toulouse. A franciáknál töltött három szezon során leginkább védekező középpályásként játszott, és alapembere lehetett együttesének. 2018-ban Szaúd-Arábiába szerződött a Shababhoz, amellyel tavaly az ötödik helyezést érte el a bajnokságban. Másfél ott töltött év után döntött úgy, hogy visszajön korábbi sikerei helyszínére, a Ferencvároshoz.

A Spanyolországban edzőtáborozó FTC felkészülési mérkőzésen vereséget szenvedett német ellenfelétől. A találkozón Somalia nem lépett pályára, Lódico viszont góllal tette le névjegyét.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC–Union Berlin (német I. o.) 2–3 (2–3)
Campoamor (Spanyolország)
FTC: I. félidő: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Lódico – Varga R., Bőle, Szánthó – Isael. II. félidő: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba,  Leandro, Heister – Sigér, Csonka – Skvarka, Boli, Zubkov – Nguen. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Isael (5.), Lódico (42.), ill. M. Friedrich (6.), Ujah (15.), S. Andersson (37.)