Játékos kereső  

Hírek

Kimaradhatnak a válogatott keretből

2021-02-06 02:12:42

A FIFA meghosszabbította korábbi intézkedésének hatályát

Kimaradhatnak a válogatott keretből

A COVID-19 járvány a nemzetközi és a nemzeti labdarúgást továbbra is kihívások elé állítja. Ezért a FIFA úgy döntött, hogy fenntartja a játékosok védelmében hozott intézkedéseit. A szervezet honlapján megjelent hír szerint a klubok bizonyos esetekben nem kötelesek játékosaikat a nemzeti válogatott rendelkezésére bocsátani.

A női és férfi labdarúgást egyaránt érinti a nemzeti csapatok közelgő tavaszi meccsprogramja. Ezzel összefüggésben a FIFA elnöksége meghosszabbította a tavaly hozott ideiglenes intézkedésének hatályát. A labdarúgók egészsége védelmében született.döntés 2021. április végéig érvényben marad.

Ennek lényege, hogy a klubok megtagadhatják a játékos elengedését, ha a válogatott mérkőzésével összefüggésben a találkozón való részvétel legalább ötnapos karanténnal együttjár.

További könnyítés a játékosok számára, hogy - ideiglenesen - akár három klubban is szerepelhetnek egy szezonban.

A FIFA minden érdekelt szervezettel és a tagszövetségeivel együtt folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet és velük együttműködve biztosítja a közelgő nemzetközi mérkőzések résztvevőinek egészségét.