Játékos kereső  

Hírek

Kinevezték a Pénzügyőr SE új trénerét

2019-01-11 09:35:41

Az NB III-as sereghajtónak öt pont hátrányt kell ledolgoznia tavasszal a bennmaradáshoz

Kinevezték a Pénzügyőr SE új trénerét

Klausz László lett a Pénzügyőr SE új vezetőedzője - adta hírül a klub honlapja. A 47 éves szakember egykor a Tatabányai Bányász, majd a Rába ETO játékosa volt, majd több mint 10 évig külföldön rúgta a labdát, többségében jó nevű egyesületeknél (Admira Wacker, Austria Salzburg, FC Sochaux, Mannheim). A Salzburggal osztrák bajnok lett. 27 alkalommal húzhatta magára a Magyar Labdarúgó Válogatott mezét, összesen 6 gólt szerzett.

A Pénzügyőr SE közleménye

Játékos-pályafutásának befejezése után egy darabig utánpótlás edzőként dolgozott, majd 2015 nyarán átvette a Szeged 2011 (mostani nevén Szeged-Grosics Akadémia) vezetőedzői feladatait. Az első szezonban az NB2 10. helyén zárt a gárda, a következő évben pedig a kibővített másodosztályú bajnokságban a 11. helyre hozta be a szegedieket.

2017 nyarán a Ceglédi VSE csapatához került. Irányításával a Cegléd a 9. helyen végzett a másodosztályban, ami az egycsoportos NB2 történetében a klub legjobb eredménye. Az idei bajnokságot viszont rosszul kezdték a ceglédiek, 8 forduló után mindössze 4 pontjuk volt, így 2018 szeptemberében menesztették az egykori kitűnő csatárt.

Klauszra komoly kihívás vár Pasaréten, hiszen a Pénzügyőr az NB3 Nyugati csoportjának utolsó helyén áll, de joggal bízhatunk benne, hogy egy remek felkészítést követően az 5 pont hátrány lefaragható és a Pénzügyőr megőrzi NB3-as tagságát.