Játékos kereső  

Hírek

Kun Bertalan nyolc évig futballozott Hollandiában

2019-10-09 10:19:09

A 20 éves labdarúgó két évet írt alá az ETO FC Győrhöz

Kun Bertalan nyolc évig futballozott Hollandiában

A PSV Akadémiájáról érkező középpályással erősítette meg keretét az NB II-ben 4. helyezett ETO FC Győr - adta hírül a klub honlapja.


Az ETO FC Győr közleménye

Kun Bertalan 8 éven keresztül (az MLSZ adatbankja szerint csak négy éve, 2015. augusztus 3-án távozott külföldre - a szerk.) a holland PSV Eindhoven Akadémiáján nevelkedett, most 2 évre érkezett az ETO-hoz.

Az 1999-es születésű Kun Bertalan 2005-ben Veszprémben kezdett focizni, majd 2011-ben került a PSV Eindhoven Akadémiájára, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat. Az elmúlt idényben az U21-as csapat, a Jong PSV stabil tagja volt a holland másodosztályban. A magyar válogatottban az U15-ös korosztályban mutatkozott be, legutóbb az U19-es csapatban játszott. Az elmúlt 1 hónapban már az ETO-nál készült, 1+1 éves szerződést írt alá, a 14-es mezben lép majd pályára.

„- Nagyon örülök, hogy az ETO-hoz igazolhattam, vannak céljaim, fel szeretnék jutni az NB1-be az ETO-val. Emellett egyéni céljaim is vannak: szeretnék lépésről lépésre fejlődni, stabil kezdőjátékossá, majd a csapat meghatározó tagjává válni.” – nyilatkozta Kun Bertalan.