Játékos kereső  

Hírek

Lapos Máté és Török Dávid debütálhat

2019-02-06 09:43:06

Az U19-es csapat játékosai tavasszal az NB II-ben bizonyíthatnak

Lapos Máté és Török Dávid debütálhat

A Siófoki Bányász SE U19-es csapatának két tehetséges játékosa, Lapos Máté és Török Dávid az NB II-es felnőtt együttessel készül a tavaszi idényben. Mindketten kettős versenyengedéllyel rendelkeznek, így nincs akadálya, hogy a 2000-es születésű labdarúgók játéklehetőséget kapjanak a másodosztályban.

A Siófok FC honlapja bemutatta a fiatalokat

Dávid már korábban is szerepelt felkészülési mérkőzéseken, a bal lábas fiatal több poszton is tud játszani. Az idei U19-es Közép C bajnokságban 13 gólig jutott, azonban ha visszatekintünk az előző évekre, a korosztályában rendre kiemelkedőt nyújtott a futsallal és a strandlabdarúgással együtt: összesen 2015/2016 - 53 gól, 2016/17 - 46 gól, 2017/18 - 43 gól!

Máté most a télen kapcsolódott be a munkába. A 2000-ben született fiatal játékos a védelem jobb oldalán és középen is bevethető. Szép sikereket ért el futsalban és strandlabdarúgásban is a Siófoki Bányász SE színeiben, tavaly összesen 21-szer talált az ellenfelek hálójába. Az idei U19-es Közép C bajnokságban 1-szer volt eredményes.


Mindketten részt vettek a törökországi edzőtáborban, és igyekeztek kihozni magukból a maximumot mind az edzéseken, mind a svájciak és a kazahok elleni meccsen. Dávid egy alkalommal már ült NB II-es bajnokin a kispadon, az ellenfél akkor a Kazincbarcika volt, míg Máté most a tavaszi nyitófordulóban kapott helyet a Vasas elleni 18 fős keretben.