Játékos kereső  

Hírek

Legerősebb csapatként csak az Ajka ad listavezetőt

2018-12-05 09:05:14

Az NB III-ban és a hölgyeknél már befejeződött az őszi szezon

Legerősebb csapatként csak az Ajka ad listavezetőt

Decemberben még két-két bajnoki forduló vár az NB I-es és NB II-es bajnokság csapataira, a harmadosztályban és a női élvonalban már befejezték az őszi idényt.

A mesterlövészek rangsorát a hölgyeknél a 3. helyezett Diósgyőr játékosa, Bradic Biljana vezeti 16 góllal (csapata találatainak 50%-át jegyzi). Az NB III összevont góllövőlistáján a Nyugati csoportban éllovas Ajka támadója, Nagy Krisztián áll (29%) áll az első helyen, szintén 16 találattal. Ők ketten már biztosan megtartják pozíciójukat a tavaszi nyitányig.

Igen szoros az élcsoport az NB II-ben, ahol jelenleg a 15.helyezett Cegléd gólvágója, a pályafutása legjobb idényét produkáló Oldal Tibor vezet 12 góllal (57%). Mögötte három 11 gólos játékos áll a rangsorban, ezért egyelőre még nyitott kérdés, hogy a téli szünetben ki lesz az éllovas?

Nem kevésbé sűrű az NB I góllövőlistájának élcsoportja sem. Az 5. helyen álló Mezőkövesd csatára (aki a Puskás Akadémiánál kezdte az őszt), Molnár Gábor 7 góljával (30%) továbbra is első helyezett. Őt négy 6 gólos és hét 5 gólos játékos követi a ranglistán.

Érdekesség, hogy a négy gólkirályjelölt közül csak az ajkai Nagy Krisztián szerepel éllovas együttesben. Különösen a csapata góljainak 57%-át (!) jegyző Oldal Tibor teljesítménye figyelemreméltó, rá bátran mondhatjuk, hogy a hátán viszi a kiesőzóna közelében tanyázó Cegléd együttesét.