Játékos kereső  

Hírek

Levélváltás a HLSZ és az MLSZ között

2020-03-17 16:15:50

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete együttműködik partnereivel

Levélváltás a HLSZ és az MLSZ között

Amint arról vasárnap este beszámoltunk, a HLSZ elnöksége a hétvégén levélben fordult a Magyar Labdarúgó-szövetséghez a bajnokság felfüggesztése témakörében. Ezt követően örömmel vettük tudomásul, hogy hétfőn a Szövetség meghozta döntését: felfüggesztette valamennyi versenyprogramját.

Szervezetünk levelére válasz is érkezett. Dr. Vági Márton kifejtette, hogy az MLSZ felelősen ellátja feladatát a vírushelyzet miatt megváltozott körülmények között is.
"Mint ahogy eddig is, a rendkívüli helyzet fennmaradásáig az MLSZ következetes, felelős és nép-, valamint sportegészségügyi szempontból megalapozott magatartást fog követni" - fogalmazott az MLSZ főtitkára.

A szövetségi válaszlevél befejező részében az MLSZ megköszönte szervezetünk segítségnyújtásra vonatkozó felajánlását, amellyel élni is kíván a koronavírus elleni küzdelemben.

 

Fenti levélváltás után kedden (március 17-én) a HLSZ elnöksége és tagsága nevében dr. Horváth Gábor reflektált.

A HLSZ főtitkára üdvözölte a Szövetség kötelékébe tartozó bajnoki küzdelmeket felfüggesztő döntést, mint az egyetlen olyan opciót, amely a lehetőségekhez képest a leginkább hozzájárulhat a labdarúgók egészségmegőrzéséhez és jól illeszkedik a koronavírus elleni országos küzdelembe.

Végezetül dr. Horváth Gábor biztosította az MLSZ vezetését, hogy a játékosok képviseletében - partnereinkkel maximális együttműködésben - a saját eszközeinkkel mindent megteszünk a koronavírus elleni harc bennünket érintő területein.