Játékos kereső  

Hírek

Megállapodtak Bartosz Grzelakkal

2023-03-16 11:23:14

Huszti Szavolcs és Toldi Gábor távozott a klubtól

Megállapodtak Bartosz Grzelakkal

A múlt hétvégén a kiesőhelyre lecsúszó MOL Fehérvár vezetősége szerződést bontott Huszti Szabolccsal és Toldi Gáborral. A két szakember öt hónap után távozott a klubtól.

Nemzeti ünnepünk napján bejelentették az új vezetőedzőt.

"Fiatal, de tapasztalt svéd szakember irányítja a csapatunkat a folytatásban. Bartosz Grzelak és klubunk megállapodása alapján szerdától a 44 esztendős svéd szakember irányítja a MOL Fehérvár FC első csapatának szakmai munkáját.

2009 és 2011 között az IK Frey Taby másodedzőjeként dolgozott, majd öt és fél éven keresztül a Stockholmtól nem messze fekvő klub vezetőedzője volt. Az itt eltöltött évek alatt a csapat a negyedosztályból a másodosztályig jutott fel, ahol stabilizálta is a sárga-feketék helyzetét, mielőtt 2017 nyarán az AIK másodedzője lett. Innen a svéd U21-es válogatott másodedzői posztjára vezetett az útja, majd 2020 augusztusában vette át az AIK irányítását, ahol első teljes szezonjában ezüstérmet szerzett - az aranyérem sorsa csak a gólkülönbségen múlott. A Solnától 2022 augusztusában távozott, 80 tétmérkőzéséből 41-et nyert meg, 18 döntetlen mellett csak 21-szer hagyta el csapata pont nélkül a pályát.

Bartosz Grzelak 2025. június 30-ig érvényes szerződést kötött klubunkkal, a tervek szerint egy asszisztensedző még a héten csatlakozik majd első csapatunk szakmai stábjához."
(Fotó és hír: vidi.hu)