Játékos kereső  

Hírek

Minden törvényes eszközt bevetünk a játékosok védelmében!

2018-05-26 01:40:23

Az NB II-es klub hónapok óta nem fizet bért...

Minden törvényes eszközt bevetünk a játékosok védelmében!

Több mint egy hónapja hírt adtunk a Sopronban kialakult áldatlan állapotokról. Sajnos a válság azóta csak eszkalálódott, a játékosok immár harmadik hónapja nem kapják meg a fizetésüket (hírkép: svse.hu).

A Hivatásos Labdarúgók Szervezetét megkeresték a labdarúgók, akiknek érdekében minden törvényes eszközt igénybe veszünk, hogy – az eddig be nem váltott ígéretek helyett – végre megkapják a szerződésük szerint nekik járó fizetésüket. A helyzet aggasztó, hiszen több olyan játékos is van a keretben, akiknek már a családjuk napi élelmezése, a legalapvetőbb létfenntartási körülményeik finanszírozása is komoly gondot okoz.

A sportnapilap online kiadásában péntek este megjelent írás hűen tükrözi a pattanásig feszült helyzetet, amit a csak parttalanul ígérgető, ám a fizetési kötelezettségüknek eleget nem tevő klubvezetők okoztak.

Szervezetünk kiáll a bajba jutott játékosokért. A velük szemben fennálló tartozást záros határidőn belül rendezni kell, még akkor is, ha a licencproblémákkal rendelkező klub csapata a következő idényben csak az NB III-nál alacsonyabb osztályba nyerhet besorolást, ez ugyanis nem mentesíti a soproniakat a szerződésben rögzítettek teljesítése alól. A restancia rendezésére a klubnak írásban kötelezettséget kell vállalnia.

Természetesen kellő körültekintéssel védjük a labdarúgók érdekeit, hogy képviseltjeink egyetlen lépésükkel se követhessenek el szerződésszegést. Törekszünk az ügy gyors rendezésére, hiszen ez mindkét fél elemi érdeke. A klub ugyanis csak fennálló tartozás nélkül kaphat licencet, a játékosoknak pedig sürgősen szükségük van a pénzükre.

Az ügy fejleményeiről később beszámolunk.