Játékos kereső  

Hírek

Miskei Attila nem rendelkezik megfelelő papírokkal

2017-06-17 12:21:25

Az MLSZ döntése értelmében az NB II-ben is kötelező lesz a pro-licences edzői végzettség

Miskei Attila nem rendelkezik megfelelő papírokkal

Az NB II-ben 17. helyezett, éppen csak bennmaradó Cegléd első nyári igazolása az új vezetőedző Klausz László lett.  A vezetőség és az új vezetőedző pénteken mindenben megegyeztek, így hivatalosan is bejelentették az érkezését (információ: cegledfoci.hu).

Fontos tudni, hogy a következő szezonra a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelezővé tette az NB II-es bajnokságban is a legmagasabb edzői képzettségi szint, azaz a Pro Licenc meglétét. Ennek a szabálynak a bevezetése komoly átalakulásokat okozott az NB II-es csapatok kispadjain. Az együttest a másodosztályban tartó Miskei Attila nem rendelkezik ezzel a képzéssel, így ő nem láthatta el a vezetőedzői posztot, ezért elfogadta a Budapest Honvéd ajánlatát, ahol az utánpótlásban fog dolgozni.

Az új ceglédi tréner, Klausz László nem rég nyert felvételt a Pro Licences képzésre, így ő megfelel a Magyar Labdarúgó Szövetség feltételeinek is.

Klausz játékosként szép pályafutást tudhat a háta mögött. Játszott a Tatabányában, a Rába ETO-ban, majd külföldön Ausztriában, Németországban és Franciaországban is. A csatár poszton játszó vezetőedzőnk 27 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, ahol 6 gólt szerzett.

Edzőként az utánpótlásban kezdte a munkáját 2013-ban a Sárisáp U16-os csapatánál, majd Gyulára került a Grosics Akadémiához, ahol az U17-es csapatot edzette. Az első lehetőség felnőtt csapatnál is itt találta meg, a Szeged 2011 vezetőedzője lett 2015-ben. Első bajnoki szezonjában a 10. helyre vezette csapatát, az idei bajnokságban pedig a 11. helyen végeztek.

Klausz László mellett egyelőre Trepák Attila kapusedző helye biztos a szakmai stábban.