Játékos kereső  

Hírek

Nagy fogás lehet a dél-koreai csatár

2017-02-14 09:11:37

Kedden éjfélkor lezárul a téli átigazolási időszak

Nagy fogás lehet a dél-koreai csatár

„A téli átigazolási »ablak« hivatásos és amatőr osztályokban labdarúgásban és futsalban valamennyi korosztályban egyaránt január 15-én nyílik meg, és a klubok február 14. éjfélig igazolhatnak más klubtól játékost. Az ablak zárása után már csak szabadon igazolható vagy az MLSZ Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzatában foglalt különleges feltételek megvalósulása esetén szerződtethetnek labdarúgókat a klubok.”
(MLSZ)


Fentiek értelmében kedden (február 14.) éjfélig el kell indítani az átigazolási procedúrát azoknak a kluboknak, akik más egyesülettől igazolnak. Az elmúlt napon dél-koreai válogatott játékos érkezett kölcsönjátékosként Debrecenbe. Suk Hyun-Jun az FC Portótól érkezett a cívisvárosba. A 191 cm magas támadó a Transfermarkt adatai szerint 2,7 millió eurós értékkel bír, így nem volna meglepetés, ha csapat húzóembere lenne tavasszal. Az előző szezonban 25 bajnokin 10 gólt szerzett a Porto színeiben, ősszel a török Trabzonspornál volt kölcsönben.

A Videoton FC és a horvát Dinamo Zagreb megállapodásának értelmében hétfőtől a klub játékosaként folytatja pályafutását Mirko Maric, aki 1995. május 16-án született Bosznia-Hercegovinában, Mostarban. A bosnyák-horvát kettős állampolgár pályafutását az NK Siroki Brijeg csapatában kezdte, innen szerződtette 46 tétmérkőzésen szerzett 12 találat után 2014-ben a horvát sztárcsapat, a Dinamo Zagreb. A 21 éves támadót egy rövid időszakra kölcsönadták nevelőegyesületéhez, majd a szintén a horvát élvonalban szereplő NK Lokomotivához, ahol az első osztályban 73 találkozón 17-szer talált be a hálóba. Összesen 94 mérkőzésen 28 gólt szerzett és hét gólpasszt osztott ki a NK Lokomotivában – adta hírül a vidi.hu portál. Maric játékjoga a Transfermarkt szerint 900 ezer eurót kóstál.

További éátigazolási hír, hogy az NB II-ben 6. helyezett Mosonmagyaróvár – egyetlen téli szerzeményeként – szerződtette Tatabányáról Katona Károlyt.