Játékos kereső  

Hírek

Napi Fair Play-díj a világbajnokság játékosainak

2017-07-26 09:43:00

A FIFPro és tagszervezetei sporteszközökkel is segítik a csapatokat

Napi Fair Play-díj a világbajnokság játékosainak

Idén több mint ötszáz férfi és női labdarúgó részvételével kerül sor Norvégiában a Hajléktalanok Világbajnokságára. A FIFPro és tagszervezetei támogatják a rendezvényen szereplő nemzeti csapatokat.

Kettőezer-tizenöttől ebben az évben már harmadszor adományoz a FIFPro a világbajnokság minden játéknapján a legsportszerűbb játékosoknak Fair Play-díjat.

A 2017. augusztus 29. és szeptember 5. között Oslóban megrendezésre kerülő sporteseményen ezen felül hat játékosszervezet – Angliából, Indiából, Írországból, Izraelból, Skóciából és Svájcból – segíti a saját nemzeti csapatát a szükséges felszerelésekkel, többek között labdákkal, tréningruhákkal, sportcipőkkel.

Szakmailag a hajléktalan labdarúgók ugyan nem tudnak a profik szintjére jutni, ám az elmúlt években már bebizonyosodott, hogy közülük sokaknak az élete fordulóponthoz érkezett a labdarúgás révén. Megszűnt az elszigeteltségük, magabiztosabbak lettek, önfegyelmet tanultak, elsajátították az egészséges életmódot, javult az emberekkel való kommunikációs készségük, vagyis a közös játék elősegítette a társadalmi integrációjukat.