Játékos kereső  

Hírek

NB I: 1. FTC, 2. MOL Fehérvár, 3. Puskás Akadémia

2020-06-28 08:23:00

Centiken múlt a Paks bennmaradása, a debreceni kapufa segített

NB I: 1. FTC, 2. MOL Fehérvár, 3. Puskás Akadémia

Drámai körülmények között ért véget az NB I 2019-2020. évi szezonja. A bajnoki cím már jóval korábban eldőlt, viszont a kiesés elkerüléséért még négy csapat harcolt az utolsó pillanatig.

A küzdelem vesztese a Debrecen lett, miután nem sikerült legyűrnie a szintén fenyegetett Paks gárdáját. Az 1-1-re végződő összecsapás utolsó másodperceiben a mindent egy lapra feltevő Loki tizenegy emberrel rohamozott, két kapufát is lőtt, de a gólvonalig eljutó labda nem befelé, hanem kifelé pattant (1-1).
A döntetlen a paksiaknak a bennmaradást, a Debrecennek a kiesést jelentette.

Nem bízta a véletlenre az Újpest. A lila-fehérek 5-0-ra lelépték a sereghajtó Kaposvárt. Új edzőjükkel olyan jól szerepelnek a Megyeri útiak, hogy a végén még a felsőházas hatodik helyet is sikerült megcsípniük.

A Kisvárda is sokat tett érte, hogy továbbra is az élvonalban szerepeljen. Diósgyőrben egy félidő alatt lerendezték a pontok sorsát (0-2).

A tét nélkül lezajlott ZTE-MOL Fehérvár talállkozó hazai gólját szerző Babati Benjamin óriásit alakított. Minden bizonnyal akár közfelkiáltással is az év legszebbjének választhatják a találatot. Babati egy remek szereléssel labdát szerzett a kezdőkörben, majd két lépés után a félpályától megcélozta a fehérváriak kapuját. A labda magas ívben repült a léc alá, a kétségbeesetten visszafutó kapus nem érhette el a játékszert (1-1).

A Puskás Akadémia legyőzte a Honvéd gárdáját, bebiztosítva ezzel a bronzérmet (2-1).

Ünnepi programmal, éremátadással, élőképpel készültek a bajnok Ferencváros vezetői és szurkolói. A Mezőkövesd ellen behúzták a bajnokság utolsó három pontját, majd fergeteges fieszta vette kezdetét a Groupama Arénában... (1-0)


NB I, 33. (záró) forduló

ZTE – MOL FEHÉRVÁR 1–1 (0–1)
Zalaegerszeg, gólsz.: Babati (83.), ill. Hodzic (4.)

DIÓSGYŐR – KISVÁRDA 0–2 (0–2)
Diósgyőr, gólsz.: Obradovic (8.), Viana (42.)

ÚJPEST – KAPOSVÁR 5–0 (3–0)
Szusza-stadion, gólsz.: Bacsa (45+1., 49.), Simon K. (12.), Novothny (45.), Máté Zs. (57.)

DEBRECEN – PAKS 1–1 (0–1)
Debrecen, gólsz.: Szélpál (74., öngól), ill. Könyves (17.)

FERENCVÁROS – MEZŐKÖVESD 1–0 (1–0)
Groupama Aréna, gólsz.: Tokmac (41.)

PUSKÁS AKADÉMIA – HONVÉD 2–1 (1–1)
Felcsút, gólsz.: Nagy Zs. (35.), Slagveer (84.), ill. George (23.)