Játékos kereső  

Hírek

„Nem akarok fájdalommal élni”

2020-05-20 10:15:24

A válogatott játékos 31 évesen döntött a visszavonulásról

„Nem akarok fájdalommal élni”

A játékost képciselő ChampSport Agency internetes oldalán megjelent nagyobb lélegzetű interjúban bejelentette visszavonulását Korcsmár Zsolt.

A 26-szoros válogatott labdarúgó, Korcsmár Zsolt 31 évesen úgy döntött, befejezi profi pályafutását. Döntése hátteréről elsőként a ChampSportnak adott interjúban beszélt (...)

– Úgy érzem, elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor meg kell húzni egy határt. Az elmúlt másfél évben folyamatosan sérüléssel bajlódom. A legutóbbi porcműtétem után, ami alig két hete volt, ugyan biztatott az orvos, hogy még tudnék futballozni néhány idényt, de nem akarom, hogy egy-két év miatt aztán az életem hátralévő részében fájdalmakkal kelljen élnem. Másrészt a Midtjyllandnál lejárt a szerződésem, ilyen állapotban pedig nem tudnám nyugodt szívvel azt mondani egy másik klubnak, hogy itt vagyok, számíthattok rám.

Akkor mondhatjuk, hogy ez a döntés már régóta érlelődött benned?

 – Igen, bár voltak időszakok még ebben az évadban is, amikor pozitív voltam, az utolsó pillanatig bíztam a visszatérésben. A klub mindenben támogatott, és amikor elkezdtem újra a csapattal edzeni, úgy gondoltam, bírni fogom, de amint nagyobb terhelést kaptam, mindig kijött valami új probléma. Legutóbb is éreztem egy roppanást a térdemben, majd jött az újabb beavatkozás, és akkor döntöttem úgy, hogy nem folytatom. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogok már futballozni, mert alacsonyabb osztályban még el tudom képzelni magam, de úgy érzem, a profi pályafutásomnak itt a vége. Talán így, hogy a járványhelyzet miatt hetekig egyedül kellett edzenem, kicsit könnyebb is az elválás. Nehezebb lett volna úgy, ha nap mint nap látom, ahogy a többiek dolgoznak, én pedig nem mehetek közéjük. Szóval mondhatjuk, hogy készültem erre a döntésre, most mégis nagy ürességet érzek.(...)