Játékos kereső  

Hírek

Nem tudják ellátni családjukat a labdarúgók

2019-02-12 12:41:50

Több mint egy teljes szezonnal ezelőtt kaptak utoljára fizetést

Nem tudják ellátni családjukat a labdarúgók

"Túlzás nélkül kijelenthető, hogy Kamerunban katasztrofális a profi labdarúgók helyzete" –  nyilatkozta Geremi, a helyi játékosszervezet (Synafoc) elnöke, a Real Madrid és a Chelsea korábbi játékosa. Kilenc klubnál a futballisták egy szezon óta (!) nem kapnak fizetést.

A játékosszervezet sorra kapja a hívásokat a bajba jutott labdarúgóktól, akiknek már nagy problémát jelent a gyermekeik ellátása, etetése is. A sokkoló helyzet további problémák forrásai s lehet, hiszen a gazdaságilag ellehetetlenített játékosok sokkal jobban ki vannak téve a fogadási csalások szervezőinek...

A tarthatatlan állapot felszámolása érdekében a FIFPro és a Synafoc hivatalosan felkérte a FIFA és a nemzeti labdarúgó-szövetség vezetőit, hogy sürgessék meg a játékosok felé nagy tartozást felhalmozó klubokat az elmaradt fizetések rendezésére, akár szankciók alkalmazásával is, ha azok megtagadják a szerződési kötelezettségeik teljesítését.

Összességében a kameruni bajnokságban szereplő 33 klub közül 24 érintett, annak ellenére, hogy egy kormányzat támogatási program keretében segítséget kapnak a működési feltételek biztosításához.

"Mi megtanítjuk a játékosokat, hogyan járjanak el, mint profi labdarúgók, tiszteletben tartva a szerződéssel járó kötelezettségeiket. A kluboktól ugyanilyen szakmaiságot várunk el!" – összegzett Geremi.