Játékos kereső  

Hírek

Németh András remek bemutatkozása

2022-11-18 10:00:46

A Genk csatára a válogatottban cserejátékosból vált főszereplővé

Németh András remek bemutatkozása

A labdarúgásban mértékadó Transfermarkt szakportál kalkulációi szerint Németh András piaci értéke az év elején 200 ezer euró volt, ami november elejére a tízszeresére (!), 2 millió euróra ugrott. A 20 születésnapját kilenc nappal ezelőtt betöltő csatár meghívót kapott Marco Rossi keretébe és a Luxemburg-Magyarország felkészülési találkozón bemutatkozott a magyar válogatottban.

Ennél jobban nem is sikerülhetett volna a debütálása, hiszen néhány minutummal a becserélése után gólt ért el. A kettő-kettőre végződő mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozott.

„Óriási dolog és óriási megtiszteltetés, hogy képviselhetem Magyarországot – kezdte a Luxemburgban a második magyar gólt jegyző támadó. – Nagyon örülök neki, hogy az első meccsemen sikerült gólt szereznem, de a végeredmény lehetett volna jobb.”

„Hogy dolgozzam szét magamat – válaszolt arra a kérdésre, milyen utasítással küldte pályára Marco Rossi szövetségi kapitány. – Nem volt komoly taktikai tanács, tudtam, hogy mit kell csinálnom, hogy hova kell mozognom védekezésben.”

A Genk 20 éves támadója megjegyezte, nagy segítség volt Szoboszlai Dominiktól, hogy folyamatosan irányította őt a pályán, góljáról beszélve pedig elmondta, így beszélték meg a gólpasszt adó Kerkez Milossal, és a szövetségi kapitány is felhívta a figyelmüket, hogy beadásoknál a hosszú kapufát támadják, mert ott több nehézségük volt a luxemburgiaknak."