Játékos kereső  

Hírek

Nyíregyházán és Kisvárdán jártunk

2017-05-10 14:02:57

Dr. Horváth Gábor és Maróti Béla tartott tájékoztató előadást a játékosoknak

Nyíregyházán és Kisvárdán jártunk

Utoljára április végén számoltunk be a Hivatásos Labdarúgók Szervezete missziós munkájáról, vagyis a soron következő csapatlátogatásokról.

Május 10-én, szerdán újabb két együttes következett a sorban. Dr. Horváth Gábor főtitkár és Maróti Béla csapatkoordinátor ezúttal az ország keleti felében tett látogatást. A célpont két NB II-es csapat volt, a múlt hétvégén egymással tévés meccset játszó Nyíregyháza és a Kisvárda.

Örömmel számolhatunk be róla, hogy a szakmai stáb segítségét is élvezve, gyakorlatilag teljes létszámban megjelentek a csapatok mindkét helyszínen.

Miközben elhelyezkedtek a játékosok, néhány perc adminisztrációra is sor került, a megjelentek frissítették személyes adataikat, elérhetőségeiket.

Fontos ugyanis, hogy alkalomadtán zökkenőmentesen elérjük tagjainkat, hiszen hírleveleleinken keresztül csak így tudunk személyre szabott, folyamatos tájékoztatást nyújtani a legfontosabb történésekről, eseményekről.

A tájékoztató előadás törzsanyagát a honlapunkról is letölthető mintaszerződés témaköre adta. Dr. horváth Gábor felhívta a labdarúgók figyelmét, hogy a Magyarországon kötelező érvénnyel használatos dokumentum minden tekintetben kellő védelmet nyújt a játékosoknak, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy el sem kell olvasni a passzusokat, különös tekintettel a kiegészítő mellékletekre.

Szervezetünk még ebben az évben szeretné elérni, hogy a mintaszerződés után egy kollektív szerződés is a játékosok rendelkezésére álljon.

A HLSZ szervezetén keresztül újra köthető sportolói biztosítás partnerünknél, a Groupama Biztosítónál. Ennek közvetlen előnye, hogy nemcsak az üzemi balesetek, vagyis a labdarúgással kapcsolatos sérülések esetére nyújt anyagi biztonságot, hanem az ettől független betegségek esetén is. Ennél a pontnál Dajka László, a Nyíregyháza mestere személyes példával is szolgált játékosainak:

– Jó lett volna egy ilyen biztosítás a kilencvenes években nekem is, mert amikor Svájcban futballoztam, az igénybevételtől porckorongsérvet kaptam, amire semmilyen biztoítási pénzt nem fizettek, mondván, hogy nem üzemi balesetről, hanem betegségről van szó. Gyanítom, hogy ma sincs ez másként, noha a porckorong egyértelműen a sportolás hatására használódik el. Egy biztosítás nagyon jól jöhet ilyen esetekre, ezért nem árt mindenkinek átgondolni ezt a lehetőséget – hívta fel labdarúgói figyelmét a HLSZ sportbiztosítására a Szpari mestere.

Maróti Béla a labdarúgók munkakörülményeivel foglalkozó FIFPro-felmérés néhány érdekesebb adatával ismertette meg a jelenlévőket, majd tájékoztatást adott a "második karrier" felépítéséhez nagy segítséget nyújtó képzési programokról, mint amilyen például a FIFPro Online Akadémiája.

Kisvárdán még a hivatalos program előtt megtekintettük az épülő új stadion munkálatait. Mint megtudtuk, a pálya helyén egy tó volt, amit fel kellett tölteni, csak utána kezdődhettek meg az érdemi építési munkálatok, amik várhatóan egy év múlva befejeződnek.

Ezúton köszönjük meg a nyíregyházi és kisvárdai klubvezetők segítségét, amivel hozzájárultak a tájékoztató előadások zavartalan lebonyolításához!