Játékos kereső  

Hírek

Oda-vissza kikaptunk Albániától

2021-10-10 00:00:19

Nagyon távol kerültünk a világbajnokságtól

Oda-vissza kikaptunk Albániától

Szombat este zárt kapuk mögött került sor a Magyarország-Albánia vb-selejtező mérkőzésre a Puskás Arénában.

Egy hónapja meglepetésre kikaptunk odakint az albánoktól, ezért hatványozottan fontos volt, hogy csapatunk hazai pályán kiköszörülje a csorbát.

Sajnos a meccs képe nem sok jót sejtetett. Ellenfelünk teljesen egyenrangú partner volt, nyomást nem tudtunk gyakorolni rájuk. Mivel az első félidőben mindkét együttes kiemelten figyelt a védekezésre, így gyakorlatilag nem forogtak veszélyben a kapuk.

Szünet után egy fokkal még borúsabb volt a küzdelem látképe, mivel Albánia ekkor már kifejezetten fölényben játszott. A ferencvárosi Uzuni közeli fejesénél, amit éppen Gulácsi kezei közé fejelt, még szerencsénk volt, de aztán a kinti meccset is eldöntő Broja megindult a jobb oldalon, cselezgetett egy kicsit, majd 13 méterről kilőtte a hosszú sarkot (0-1).

Tíz percünk maradt a kozmetikázásra, ám nem történt semmi érdemleges. Fájó ezt kimondani, de ellenfelünk megérdemelte a győzelmet, mert többet tett érte. A továbbjutási esélyeink ezzel gyakorlatilag elszálltak.


Vb-selejtező, I-csoport, 7. forduló

MAGYARORSZÁG–ALBÁNIA 0–1 (0–0)
Puskás Aréna, jv.: Cerro Grande, gólsz.: Broja (80.)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka (Lang, 83.), Orbán, Szalai A. – Nego (Hahn J., 83.), Nagy Á. (Kleinheisler, 71.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai R. (Vécsei, 71.), Sallói D. (Schön, 59.), Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ALBÁNIA: Berisha – Ismajli, Kumbulla, Djimsiti (Veseli, 30.) – Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi (Iván Balliu, 86.) – Uzuni (Broja, 66.), Cikalleshi (Manaj, 66.), Cekici (Bajrami, a szünetben). Szövetségi kapitány: Edoardo Reja