Játékos kereső  

Hírek

Októberre napolták el a Csákvár bajnokiját

2020-09-10 08:54:20

Hat játékos, egy edző és egy klubvezető tesztje pozitív lett

Októberre napolták el a Csákvár bajnokiját

Mint arról a Csákvár hivatalos honlapja beszámolt, koronavírus gyanúja miatt a felnőtt keret valamennyi játékosán, a szakmai stáb tagjain, illetve a velük érintkező klubvezetőkön PCR-tesztet végeztek. Hat játékosnak, egy edzőnek, illetve egy klubvezetőnek pozitív eredménnyel zárult a vizsgálata. Mivel közvetlen érintkezésbe kerültek a negatív teszteredményt produkáló játékosokkal, mindenki kötelezően házi karanténba került.


A Csákvár közleménye

Ahogy az várható volt, a nagy számú koronavírus fertőzött miatt klubunk halasztási kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó Szövetséghez.

- A laboratóriumok túlterheltsége miatt még mindig nem kaptuk meg sem a második, sem a harmadik tesztek eredményét, így egy hete karanténban van teljes csapatunk. Sajnos, még az egészséges, az első teszteléskor negatív mintát adó játékosaink sem edzhetnek emiatt – tudtuk meg csapatunk technikai vezetőjétől, Hegedüs Ferenctől. – Nem volt más választásunk, kénytelenek voltunk halasztási kérelemmel fordulni az MLSZ-hez, miszerint engedélyezze, hogy a vasárnapi, Dorog elleni bajnoki találkozónkat egy későbbi időpontban rendezhessük meg. Ellenfelünkkel már meg is egyeztünk, a válogatott mérkőzései miatti következő bajnoki szünetben, október 9-én, pénteken 17 órakor szeretnénk pótolni a találkozót.

Az viszont komoly kérdéseket vett fel, ha egy csapat két hetes karantént követően, két hetes edzéskihagyás után – lásd egészséges játékosaink sem edzhetnek másfél hete – azonnal kénytelen pályára lépni – egy hét múlva Nyíregyházán lesz hétközi fordulónk -, az mennyire sérülésveszélyes? Nos erre egyelőre senkitől nem kaptunk választ …

Az MLSZ hozzájárult az NB II-es bajnoki mérkőzés október 9-ére halasztásához.