Játékos kereső  

Hírek

Önkormányzati pénzből és TAO-támogatásból valósul meg a projekt

2018-05-14 12:51:43

Árvízvédelmi előírások miatt fél méterrel a játékteret is meg kell majd emelni

Önkormányzati pénzből és TAO-támogatásból valósul meg a projekt

A Vác FC hivatalos honlapján megjelent információk szerint hamarosan elkezdődnek a munkálatok a váci stadionban. Gyakorlatilag a nulláról kell újjápíteni a lebontásra kerülő létesítményt, de nemcsak a lelátók és a klubház újul meg, ugyanis árvízvédelmi előírások miatt a játékteret is meg kell emelni fél méterrel.

"Céljaink szerint idén szeptemberben elkezdődhet az A-B-C szektorok bontása, ugyanis ezt idén tavaszra terveztük, akárcsak a pálya felújítását, de a korábbi elképzeléseinkhez képest – miszerint az építési engedélyek, a Tao-határozat korábban érkeznek 2017-ben, így a közbeszerzés is korábban lefolytatható lett volna –, ezt át kellett ütemeznünk. A jogszabályok szerint a bontás nem elválasztható az építéstől, így arra is közbeszerzési eljárás szükséges. Az első ütemben a nyugati lelátót elbontjuk, helyére az új klubház és 617 fős fedett lelátó épül, míg a keleti hosszoldalon lévő lelátókat felújítjuk és 648 fő részére, a vendéglelátón további 144 nézőtéri ülés lesz kiépítve. (...)

Hasonlóan a bontáshoz, a pálya építését sem tudjuk korábban elkezdeni. Mint köztudott, a pályát fél méterrel kell megemelnünk az árvízvédelmi szint előírásai miatt és, mivel a 2-es út irányába hat méterrel, a kijelző irányába pedig húsz méterrel tolódik el, a nulláról kell felépítenünk a centerpályát, amibe vizelvezető, öntöző és pályafűtési technológiát is be kell építenünk a mostani felújítás ideje alatt, hiszen 2020-tól ez is kötelező az NBII-ben.

Terveinkkel nem állunk le, hisz a felújítás második ütemében a mostani F-G-H szektorokat is szeretnénk tető alá húzni, ezzel is bővítve az ottani ülőhelyek számát, a szurkolók kényelmét pedig kiépített büfék és szociális blokkok fogják biztosítani. Ugyanúgy a jelenleg nagyon elavult világítást is szeretnénk teljesen felújítani sokkal költséghatékonyabb és jobb minőségű technológiával, melyek forráspontjai a centerpálya négy sarkában lennének. A Rendőrség által is elvárt szurkolói beléptetőrendszer és a lelátók megfigyelő rendszerének kiépítése szintén a második ütem része lesz."

A teljes cikk itt olvasható.