Játékos kereső  

Hírek

Összefogásra hív minden hivatásos labdarúgót a FIFPro!

2019-01-22 10:10:30

Jogellenesen tartották fogva Thaiföldön Hakeem al-Araibi futballistát

Összefogásra hív minden hivatásos labdarúgót a FIFPro!

A FIFPro közleményt adott ki, amelyben felhívja a figyelmet Hakeem al-Araibi labdarúgó esetére.

A nemzetközi jog szerint menekült státusszal rendelkező játékos, akit közel két hónapig jogellenesen fogva tartottak egy thaiföldi börtönben, amíg be nem fejeződött az ügyében zajló eljárás, végül csak szülőhazájába, Bahreinbe távozhatott, ahonnan korábban elmenekült.

Hakeem egykor a közel-keleti Bahrein nemzeti válogatott játékosa volt, akit hazájában üldöztek, inzultáltak, ezért menedéket és biztonságos életet kért és kapott Ausztráliában.

Most segítségre van szüksége, hogy szabadon visszatérhessen Melbourne-be, ahol a Pascoe Vale FC játékosa, és békében élhet!

Szolidaritással állunk Hakeem mellett, és arra ösztönözzük a játékosokat, hogy adják nevüket az Amnesty International által létrehozott petícióhoz (ami ide kattintva érhető el!), amely mintegy 16 000 támogató aláírást kapott az első 24 órában.

Arra kérünk minden labdarúgót, hogy segítsék Haakem ügyét!
Használjuk a #SaveHakeem hashtaget!

Akeem története
November 27-én Hakeem feleségével Bangkokba utazott nászútra, ám érkezésekor letartóztatták, miután a bahreini hatóságok az Interpolon keresztül kiadtak ellene egy nemzetközi letartóztatási parancsot. Az Interpol azóta visszavonta azt, ennek ellnére Hakeem csapdába esett Thaiföldön.