Játékos kereső  

Hírek

Öten újra teljes értékű játékosok

2020-03-25 09:47:21

Zalaegerszegen is egyéni edzésterv szerint dolgoznak

Öten újra teljes értékű játékosok

Az NB I-ben 11. helyezett Zalaegerszegi TE hivatalos honlapján megjelent hír szerint elmúlt időben sérüléssel bajlódó játékosok szinte már kivétel nélkül ugyanazokat a feladatokat végezhetik, mint társaik.

A múlt hétfői MLSZ-döntés óta egyéni edzésterv alapján dolgoznak a klub labdarúgói, jelenleg az elsődleges cél a csapat erőnlétének szinten tartása.

A bajnokság szüneteltetése előtt azonban a hosszú ideje maródi Tamás Krisztián mellett több játékos is kisebb sérüléssel küzdött: Szépe Jánost a DVSC otthonában rendezett bajnokin kellett lecserélni, Zoran Lesjak pedig el sem utazhatott a hajdúsági városba. Az ő állapotukról is beszámolt a csapat fizioterapeutája, Domiter Eszter.

A szurkolóink már hónapok óta várnak Tamás Krisztián visszatérésére. A decemberi műtétje óta rehabilitációját végző, őszi sérülése előtt a felnőttválogatott keretébe is meghívót kapott balhátvéd számára most jöhetett volna el a visszatérés pillanata, azonban a járványügyi helyzet miatt várni kell még arra, hogy pályára léphessen.

- Krisztián már ugyanazt a munkát végzi, mint csapattársai, ezen kívül az elmúlt négy hónapban megtanult gyakorlatokat is csinálja, ami a bokáját és a talpát tovább erősíti – mondta a ztefc.hu kérdésére Domiter Eszter. - Minimális fájdalmai még vannak, de napról napra jobb állapotban van, ha pár hét múlva folytatódna a bajnokság, ő lenne a kényszerpihenő nyertese, hiszen ezekre a napokra még szüksége van ahhoz, hogy százszázalékos állapotba kerüljön.

Zoran Lesjakot a Ferencváros elleni hazai bajnoki félidejében kellett lecserélni, ezt követően sem a MOL Fehérvár FC elleni kupavisszavágón, sem a debreceni győztes bajnokin nem állhatott a vezetőedző rendelkezésére.

- Egy rossz mozdulat következtében érzett fájdalmat, aminek izommeszesedés volt az oka, ez gyógyszeres kezelésre szorult, valamint nyújtással és pihentetéssel lehetett orvosolni a problémát. Azóta azonban szerencsére már nincsenek fájdalmai, ugyanazt a munkát tudja végezni, amit a csapat egészséges tagjai is.

Szépe János egy héttel Zoran Lesjak után került hasonló helyzetbe, mint hátvédtársa. A DVSC otthonában a 34. percben, 1-0-s vezetésünknél nem tudta folytatni.

- A jobb ülőgumó környékén érzett fájdalmat, ezért kellett lecserélni a Debrecen elleni találkozón. A gyulladáscsökkentő gyógyszer mellett a múlt héten kezeléseken vett részt és szigorú pihenőn volt. Ezt követte a biciklizés, majd ezen a héten már be is csatlakozhatott a srácok munkájába, egyelőre a fokozatosság érdekében azokat a feladatokat végzi, amit a többiek a múlt héten. Jó hír, hogy már neki sincsenek fájdalmai.

Rajtuk kívül a kapus, Demjén Patrik térde nem tudott megfelelően regenerálódni a szerda-szombat ritmusban, így kisebb pihenőt kapott, de már nincsenek fájdalmai és elkezdheti terhelni a lábát. A Debrecen ellen a pályára visszatért Bőle Lukács a többiekkel azonos feladatot végez, amin kívül külön bokaerősítő gyakorlatokat is kapott.