Játékos kereső  

Hírek

Óvatosságra int a FIFPRO

2019-07-26 11:16:45

A HLSZ segít a tájékozódásban, keress bennünket bizalommal!

Óvatosságra int a FIFPRO

Vigyázz a hamis ügynökökkel! Az elmúlt években több alkalommal is felhívtuk a játékosok figyelmét a megfelelő engedélyekkel nem rendelkező hamis játékosügynökök tevékenységére (cikkeink itt elérhetőek: 1, 2, 3). Most, az átigazolási szezon közepén, ismét óvatosságra int a FIFPRO.

A nemzetközi játékosszervezet azt tanácsolja, hogy a hivatásos labdarúgók és a fiatal játékosok szülei soha ne fizessenek díjat semmilyen jogcímen közvetítőnek a tárgyalások soránt vagy a szerződés megkötéséért.

A FIFPRO az elmúlt időben több értesítést kapott játékosoktól, illetve a szülőktől egy Martin Kois nevű szlovák emberről, aki fiatal játékosokat a közösségi médián keresztül közelít meg, és szerződés reményével kecsegteti áldozatait az olasz élvonalban szereplő Parma csapatához.

Miután a játékosok (vagy szüleik) körülbelül 1000 eurót fizettek neki, nem szervez semmilyen tárgyalást, és a FIFPRO által kapott információk szerint eltűnik a pénzzel.

A FIFPRO által ismert panaszok legalább nyolc országból érkeztek: Csehország, Finnország, Litvánia, Norvégia, Portugália, Szlovákia, Svédország és az Egyesült Államok is érintett.

Kois nem az egyetlen ember, aki megtéveszti a játékosokat. „Sajnos rendszeresen találkozunk olyan profi labdarúgókkal, akik úgynevezett közvetítőknek pénzt fizettek a soha meg nem történt közvetítésért vagy szerződéskötésért” - mondta Theo van Seggelen, a FIFPRO főtitkára. „Azt tanácsoljuk minden játékosnak és szülőnek, hogy forduljanak hozzánk vagy a helyi játékosszervezethez, ha kétségei vannak egy közvetítő által tett ajánlattal kapcsolatban.”

A hasonló tapasztalatokkal rendelkező játékosok az info@fifpro.org címen léphetnek kapcsolatba a FIFPRO-val. További információk itt találhatóak!

A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének elérhetőségei itt találhatóak!