Játékos kereső  

Hírek

Pátkai Máté élete gólját lőtte

2019-03-26 11:31:09

A MOL Vidi középpályása először volt eredményes a válogatottban
 

Pátkai Máté élete gólját lőtte

A Horvátország ellen 2-1-re megnyert Eb-selejtező csoportmérkőzés hőse a győztes gólt szerző Pátkai Máté volt (fotó: index.hu), aki 19. válogatottbeli szereplésén először talált be a kapuba - ez azonban annál fontosabb, jelentőségteljesebb gól volt!

A MOL Vidi színeiben március 16-án háromszázadik NB I-es bajnoki mérkőzését játszó középpályás az élvonalban 49 gólnál jár. Felnőtt pályafutása során két mesterhármast jegyez, háromszor pedig duplázott, mégis minden bizonnyal a vb-ezüstérmesnek lőtt győztes góljára lehet a legbüszkébb.

Szövetségi kapitányunkhoz és csapattársaihoz hasonlóan Pátkai is visszafogottan értékelte a nagy győzelmet.

– Nem voltam benne a kezdőcsapatban, viszont reggelre bekerültem, úgyhogy az egész meglepetés volt, és álomszerűre sikeredett. Visszafogott vagyok, de nem szeretném túlértékelni ezt a mérkőzést. Magyarországon hajlamosak a szurkolók, a játékosok, újságírók hol túlértékelni, hol alulértékelni egy-egy másik rosszabb teljesítményt. Nem szeretnék ebbe a hibába esni. Nagyon örülök persze ennek a három pontnak, mert ahhoz, hogy kijussunk az Eb-re, kellenek a bravúrok. (...) Természetesen az embernek az a célja minden mérkőzés előtt, hogy győzni menjen ki, amit a Vidiben is megtanultam – akár Európában, a bajnokságban, válogatottban játszunk. Ezeket a sikereket a helyén kell kezelni. A horvát ettől még egy erősebb válogatott. (...) Jobb napunk volt, összeszedettebbek voltunk, talán egy kicsit le is becsültek minket, ennek ellenére nagyon kell örülni a sikernek, és a megkezdett úton kell haladni. (...) Júniusig ott marad és ott is kell maradnia a fejekben a mostani győzelem, hiszen ha megversz egy vb-ezüstérmest, akkor ez talán önbizalmat adhat mindenkinek. Olyan értelemben, hogy igenis bárki ellen lehet esélyünk: akár Szlovákia, akár Azerbajdzsán ellen egy szervezett, okos futballt játszva.