Játékos kereső  

Hírek

Pontot raboltunk Londonból!

2021-10-13 00:05:00

A magyar válogatott remekül helytállt

Pontot raboltunk Londonból!

Előzetesen nem sok esélyt adtak a magyar válogatottnak a kedd esti vb-selejtező mérkőzésre, amelyre Anglia ellen került sor Londonban. A fogadóirodák 1,10-es szorzót fizettek (volna) a hazai győzelemre, 9,00-szerest a döntetlenre és 25,00-szöröst az esetleges magyar sikerre...

Sérülésektől sújtott együttesünk megmaradt tagjai viszont nem voltak hajlandóak eljátszani az áldozati bárány szerepét és - meglepve ezzel a házigazdákat - az első perctől nagy becsvággyal vetették magukat a küzdelembe.

Bár sokkal többet volt a labda az angoloknál, nem tudtak bedarálni minket, ezúttal védekezésben nagyon jól koncentráltunk. A meccs számunkra legszebb pillanata a 24. percben jött el, amikor Negót fejen rúgta a menteni igyekvő Shaw a tizenhatoson belül, tizenegyes!

Sallai Roland higgadtan kilőtte az angol kapu jobb oldalát (0-1).

Anglia a bekapott gól után sem tudott döntő fölénybe kerülni, ám egy védelmi hibát kihasználva Stones egyenlített a 37. percben (1-1).

Szünet után minden ugyanebben a mederben folytatódott. Hazai mezőnyfölény, különösebb helyzetek nélkül, és néhány ígéretes magyar ellenakció fémjelezte a küzdelmet. A mai meccsen nagyon összeszedte magát mindenki, amivel elértük, hogy esélyes ellenfelünk egyszerűen nem talált rajtunk fogást.

A "szokásos" forgatókönyv ezúttal nem játszott, mert fordulás után nem született további gól, így a magyar válogatott vaskos meglepetést okozva 1-1-es döntetlent ért el a csoportelső otthonában.

Szép volt, Fiúk!


Vb-selejtező, I-csoport, 8. forduló

ANGLIA – MAGYARORSZÁG 1–1 (1–1)
Wembley Stadion, 69 380 néző, gólsz.: J. Stones (37.), ill. Sallai R. (24. – 11-esből)
Anglia: Pickford – K. Walker, J. Stones, Mings, Shaw – Rice, Foden, Mount – Sterling (J. Henderson, 76.), Grealish (Saka, 62.) – H. Kane (Abraham, 76., Watkins, 90+2.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Magyarország: Gulácsi – Kecskés Á., Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 90+2.), Nagy Á., Szoboszlai (Nikolics, 90+2.), Schäfer (Vécsei, 79.), Nagy Zs. – Schön (Holender, 68.), Sallai R. (Hahn J., 79.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi