Játékos kereső  

Hírek

Precedensértékű megállapodás a sportszervezettel

2019-04-27 08:32:34

Kártérítést kaptak a debreceni jégkorongozók, felszámolási eljárást kezdeményeztünk

Precedensértékű megállapodás a sportszervezettel

Tavaly év elején számoltunk be róla, hogy együttműködési megállapodás jött létre a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) és a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete (JÉSZ) között.

A két szervezet közös érdekvédelmi tevékenysége máris komoly sikert könyvelhet el. Örömmel adhatunk hírt egy olyan precedensértékű esetről, amelyben – hazánkban először – sikerült egy csődbe ment sportszervezettel kártérítés kifizetéséről megállapodni.


A JÉSZ honlapján megjelent beszámoló

Közel két éve annak, hogy a DJ Team Kft. – az akkori debreceni felnőtt csapatnak üzemeltetője – bejelentette, hogy nem indul a 2017/18-as felnőtt bajnokságban. A hír meglepte a magyar hokiélet minden szereplőjét, hisz előtte arról lehetett hallani, hogy komoly célokkal és erős játékoskerettel készülnek a szezonra. Utólag kiderült, hogy a hírek nem voltak alaptalanok, mivel a bejelentés időpontjában 18 játékosnak volt élő szerződése a klubbal.

Röviddel a hír kirobbanását megelőzően kezdte meg operatív működését a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete, így a károsult játékosoknak mondhatni kéznél volt a segítség. Szervezetünk felvette a kapcsolatot az érintett hokisokkal, és megegyeztünk velük abban, hogy mint tagok belépnek a szervezetbe és így a JÉSZ fogja őket képviselni az MJSZ-szel és a debreceni vezetőséggel folytatott tárgyalásokban.  Az egyeztetések során célunk egyértelműen az volt, hogy a játékosok anyagi kárpótlásban részesüljenek az őket ért veszteségek miatt. A szervezetek közti párbeszéd folyamatos volt, és közben a Dr. Horváth Gábor ügyvédi iroda (a JÉSZ jogi képviselete) a károsult játékosok nevében elindította a DJ Team Kft. felszámolását (ennek a kárigénynek összege több tízmillió forintra rúgott).

A kártérítés összegét illetően végül kompromisszumos megállapodás született, ahol a játékosok lemondtak követelésük egy részéről, míg a debreceni vezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy a kártérítéshez szükséges anyagi forrást előteremtse.

Az ügy lezárta példaértékű, hisz ezt megelőzően még nem volt arra precedens, hogy csődbe ment sportszervezet kártérítést fizetett volna volt játékosainak.