Játékos kereső  

Hírek

Profi labdarúgóként folytathatják pályafutásukat

2019-02-09 09:05:22

Mindkét ifjú tehetség szeretne később külföldön futballozni

Profi labdarúgóként folytathatják pályafutásukat

A 2019-es év elején öt fiatal akadémista is elkötelezte magát a Honvéd mellett, a kispesti klub profi szerződést kötött az ifjú tehetségekkel, ezzel is jelezve, hogy hosszú távon számít rájuk. A klub honlapjának nyilatkozó Zvara Levente és az első profi megállapodását aláíró Szabó Alex szeretne minél előbb a Honvéd első csapatában bemutatkozni és közös vágyuk, hogy külföldön is kipróbálják magukat.

Szabó Alex:
– A pályám során igyekszem egy szisztéma szerint haladva elérni a céljaimat. Ilyen volt Gyöngyösről a Honvédhoz igazolni. Innen sikerült bekerülnöm a korosztályos válogatottba, most pedig profi szerződést kaptam. Szeretnék minél hamarabb bemutatkozni az NBI-ben, aztán külföldre igazolni. De nálam elsősorban nem a célok számítanak, hanem az elvégzett munka. Szerintem maga a küzdelem sokkal többet számít, mint az, hogy ezt milyen cél érdekében tesszük. Ezért azt mondanám, hogy az elvégzett munkára vagyok a legbüszkébb.

Zvara Levente:
– Gyerekkoromban arról álmodoztam, hogy egyszer a Barcelona játékosa leszek, de azóta reálisabban látom a dolgokat: szeretnék NB I-es játékos lenni, azután pedig külföldre igazolni. Persze azt sem bánnám, ha egyből külföldre mehetnék. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, alázatra és rengeteg gyakorlásra van szükség. Még nagyon sokat kell fejlődnöm, mind taktikailag, mind fizikailag. Ebben nagy segítségemre vannak az egyéni képzések. Le kell küzdenem az akadályokat, bent kell maradnom a kezdőben és a válogatottban is. Fontos, hogy rendszeres meghívók kapjak a korosztályos válogatottba, ami azért jó, mert nemzetközi meccseken, több ember előtt mutathatom meg, hogy mit tudok.