Játékos kereső  

Hírek

Pszichiáterek és pszichoterapeuták segítenek

2017-11-27 12:25:47

Angliában és Hollandiában telefonos segélyvonal áll a bántalmazott labdarúgók rendelkezésére

Pszichiáterek és pszichoterapeuták segítenek

Angliában (PFA) és Hollandiában (VVCS) a nemzeti játékosszervezetek protokollt alakítottak ki a szexuális abúzus áldozatai számára. Azokkal a labdarúgókkal, akik a 24 órában elérhető segélyvonalon bejelentést tesznek, tanácsadók, pszichiáterek és pszichoterapeuták veszik fel a kapcsolatot és segítenek a rehabilitációban.

Az angol PFA az Angol Labdarúgó-szövetséggel együttműködve 130 szakembert biztosít a bántalmazott játékosok kezelésére. A szexuális abúzus áldozatainak támogatására létrehozott protokollra azért volt szükség, mert Angliában, majd Hollandiában számos korábbi játékos számolt be róla, hogy pályafutása során zaklatásnak volt kitéve.

Angliai társszervezetünk tavaly november óta fogadja a bejelentéseket a juniorkorú és a profi labdarúgóktól, egy speciális szakszolgálat pedig 12 hónapos terápiát biztosít minden érintett játékos számára. Kezdetben sűrűbben csengtek a segélyvonal telefonkészülékei, de még most is öt-tíz bejelentés érkezik havonta...

Amint arról november 16-án feltett hírünkben beszámoltunk, Magyarországon is előfordulhatnak szexuális abúzussal kapcsolatos cselekmények. Ezért felhívjuk a labdarúgók figyelmét, hogy bántalmazás esetén forduljanak bizalommal szervezetünkhöz!
A HLSZ teljes körű segítséget nyújt minden játékosnak.


Elérhetőségeink:

Cím: 1132 Budapest, XIII. kerület, Nyugati tér 5., III/2.
Telefon: +36 (1) 237-6050
Fax: +36 (1) 332-4573
E-mail: profifoci@profifoci.hu