Játékos kereső  

Hírek

Rendhagyó pályaíven a Soroksár győztes meccsén debütáló Szenes

2015-02-02 01:09:58

Hétfőn, azaz ma tölti be huszonegyedik életévét a volt ferencvárosi játékos hazatérő fia.

Rendhagyó pályaíven a Soroksár győztes meccsén debütáló Szenes

Szenes Bence igen korán külföldre került. A korábbi ferencvárosi középpályás, Szenes Sándor fia a váci utánpótlásból 2010-ben igazolt Németországba, bár a Transfermarkt adatai szerint már 2009-től megfordult a Wattenscheid korosztályos együtteseiben is. Az ifjú labdarúgót képviselő menedzseriroda munkájának eredményeképpen a Rot-Weiss Essen U17-es élvonalbeli gárdájában folytatta pályafutását, majd a Borussia Mönchengladbach II következett.

Közben itthon is fel-felmerült a neve. Előbb a Diósgyőrnél (2013. december), majd 2014 nyarán Újpesten próbajátékig jutott, de végül nem kötöttek vele szerződést a lila-fehérek. Augusztusban az NB II-es Szeged 2011 csapatánál tesztelték, miközben hivatalosan két hónapig még a német TuS Koblenzhez tartozott. Ennél a klubnál 2014. november 3-án bontottak szerződést. Ezután szabadon igazolható játékosként érkezett a másodosztályban 7. heyezett Soroksárhoz, ahol januárban huzamosabb ideig együtt készült a csapattal.

A ballábas utánpótlás-válogatott csatár teljesítménye meggyőzte a menedzsmentet és szerződést kínáltak számára. A 21. születésnapját éppen ma (február 2-án) ünneplő játékos már csatlakozott is a Soroksár Törökországban edzőtáborozó keretéhez, sőt, csereként pályára lépett a kazah FK Okzhetpes ellen 1–0-ra megnyert felkészülési találkozón.