Játékos kereső  

Hírek

Részleges térdszalag-szakadás az orvosi diagnózis

2018-10-07 18:34:01

A Békéscsaba elleni bajnoki hajrájában ütközött szerencsétlenül a Szpari játékosa

Részleges térdszalag-szakadás az orvosi diagnózis

Ember nem volt még ilyen boldog, amikor az orvos azt közli vele, hogy két térdszalag részlegesen elszakadt. Csak részlegesen! De ne szaladjunk ennyire előre. Gyurján Bence a Békéscsaba elleni meccs hajrájában lépett ki középen, majd hatalmasat ütközött a vendégek kapusával, és a földön maradt - adta hírül a Nyíregyháza honlapja.

- Kaptam egy indítást, és úgy éreztem el tudom tolni a labdát Ribánszki Laci mellett. Ő úgy jött ki ahogy ilyenkor tanítják, de nagyot ütköztünk. Azonnal lezsibbadt a lábam, és tudtam, hogy nagy a baj, néhány másodpercre nem is emlékeszem. Tegnap elkezdtem nézni az összefoglalót, de aztán a jelenet előtt inkább lezártam a laptopot, talán jobb ha nem látom. Aznap este nagy fájdalmaim voltak, ma már jobb, de mankóval tudok csak közlekedni. Ribánszki Lacival tavaly egy csapatban futballoztunk, azonnal elnézést is kért, és nem is haragszom rá, hiszen tette ő is a dolgát. Egy szerencsétlen szituáció volt - mondta Gyurján Bence.

A tüzetes vizsgálat után kiderült, hogy az egyik oldalszalag és a keresztszalag is részlegesen szakadt el, így nincs szükség műtétre, és három hónapot kell kihagynia a labdarúgónak. Műtét esetén minimum fél év lett volna.

- Felkészültem a legrosszabbra, már azt terveztük, ki és mikor műt majd. Aztán ma a vizsgálat után mikor közölték, hogy nem kell operálni, nagyon boldog voltam, megkönnyebbültem. Lézeres kezelésekre kell járnom és Darabos Balázs erőnléti edzővel külön tréningeken kell részt vennem, mert meg kell erősíteni a combomat. Ha minden rendben lesz, a tavaszi felkészülést a többiekkel kezdhetem - mondta Gyurján Bence, aki szerdán a Szpari egyik legjobbja volt.