Játékos kereső  

Hírek

Rétyi Róbert magasra tette a lécet

2018-12-06 10:37:59

A korosztályos válogatott játékos három éve futballozik a Vasas Kubala Akadémia kötelékében

Rétyi Róbert magasra tette a lécet

Rétyi Róbert hároméves profi szerződés írt alá az NB II-ben 8. helyezett Vasas csapatánál - adta hírül szerdán a klub honlapja. A mindössze 17 éves szélső a Cegléd elleni bajnokin góllal debütált és tagja volt a ZTE ellen győztes együttesnek is.

Amint arról beszámoltunk, a november 25-én góllal bemutatkozó játékos az NB I legfiatalabb labdarúgója.
 

A Vasas közleménye

Domonyai László, klubigazgató szerint olyan fiatal labdarúgót szerződtetettünk, aki megtestesíti a jövőbeni Vasas-játékos prototípusát.
- Rétyi Robi profi szerződése a Vasas Kubala Akadémia újabb nagy sikere. Ezen az őszön kötöttünk szerződést két olyan Kubala Akadémiából kikerült fiatallal, Kovács Milánnal és Szilágyi Zoltánnal, akik azóta már rendszeresen játszanak a Vasas első csapatában. Hozzájuk csatlakozott most egy újabb tehetség, Rétyi Róbert személyében. Köszönet érte Nagy Miklósnak és minden akadémiai dolgozónak, aki a múltban hozzátett ahhoz, hogy Robi idáig juthasson. Rétyi Róbert olyan tehetség, aki tökéletesen beleillik a Vasas filozófiájába és azonosul azzal. Gyors, technikás és bátor játékos, aki ha kell átmegy a betonfalon is. Prototípusa annak a Vasas-játékosnak, akit a kiválasztáskor is keresünk, karakterével, győzni akarásával jelképezi a jövő Vasas labdarúgóit.

Rétyi Róbert 2010-ben, 8 évvel ezelőtt kezdett el futballozni, majd a 2015/16-os szezonban érkezett Angyalföldre. A Vasas Kubala Akadémia korosztályos válogatottja az első perctől kezdve minden évben meghatározó játékosnak számított, ősszel - az U19-es keret tagjaként is - dobogós helyen zárta a szezont csapatával, ahol ráadásul a házi góllövőlista előkelő második helyét foglalja el. A 17 esztendős szélső támadó eddigi 201 utánpótlás-mérkőzésén összesen 168 alkalommal szerepelt kezdő játékosként a keretben, 83 meccsen talált be az ellenfelek kapujába.