Játékos kereső  

Hírek

Rudolf: "Elég volt, befejeztem!"

2018-07-11 10:29:48

Nyolc egykori válogatott vagy gólkirály játékos fejezte be idén nyáron a sportolói karrierjét

Rudolf: "Elég volt, befejeztem!"

Valami lehet a levegőben, ami miatt sorra jelentik be visszavonulásukat a korábbi válogatott vagy éppen gólkirály futballisták. Ezen a nyáron akasztotta szögre a futballcipőjét Bajzát  Péter, Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Polonkai Attila, Tisza Tibor, Vanczák Vilmos, valamint Vermes Krisztián és itt a legújabb bejelentés: Rudolf Gergely is felhagy az aktív pályafutással.

„Voltak ajánlataim, folytathattam volna tovább a futballt, de úgy döntöttem, ez a legjobb pillanat arra, hogy befejezzem a pályafutásomat – nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a csatár. – Ha nem lesről születik az utolsó fordulóban a Fradi elleni meccs hosszabbításában a gólom, és, mondjuk, bent maradunk a Balmazújvárossal, elképzelhető, hogy ráhúzok még egy évet, de sajnos ezen már nem kellett elgondolkodnom, mert kiestünk. A vállalkozásomra akarok koncentrálni, befejezem a tanulmányaimat a nyíregyházi egyetemen, illetve minél több időt szeretnék tölteni a családommal, a másfél éves ikerfiaimmal. Nagyon szeretek gólt rúgni, de számomra most már a kis Henrik és Richárd az első, a második és a harmadik is."

Amikor a télen Balmazújvárosba igazolt a 28-szoros válogatott játékos,  akkor arról is beszélt, hogy ezzel a lépéssel adott még magának egy esélyt. Ezek szerint már akkor benne volt a pakliban, hogy az elmúlt tavasz lesz az utolsó szezonja?

„Többször elmondtam, a végleges hazatérés szándékával igazoltam Nyíregyházára, már nem akartam még egyszer csapatot váltani. Aztán úgy alakult, hogy el kellett mennem a szülővárosomból, de költözni már nem akartam. Eleget voltam távol, futballoztam tíz évet külföldön, jó néhányat itthon. Elég volt, befejeztem!"