Játékos kereső  

Hírek

Sikeres volt a közbeszerzési eljárás

2018-10-11 13:45:47

Legalább nyolcezer néző befogadására lesz alkalmas az aréna

Sikeres volt a közbeszerzési eljárás

A honvedfc.hu portál csütörtöki tájékoztatása szerint minden akadály elhárult az új Bozsik-stadion építése elől. Két év múlva vehetik használatba a 11,7 milliárd forintból épülő kispesti arénát.

A Honvéd FC közleménye

Jó hírekről tudunk beszámolni a Bozsik Stadiont illetően, hiszen a Közbeszerzési Hatóság tájékoztatása szerint sikeres volt a Budapest Honvéd új létesítményére kiírt közbeszerzési eljárás, így a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. építheti fel klubunk új stadionját.

A stadion a legmodernebb, UEFA Category 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz, minimum 8000 néző befogadására alkalmas. A fedett lelátóval rendelkező létesítményben, valamint a háromemeletes főépületben szociális, illetve szolgáltató egységek is helyet kapnak. A stadionépítésre érkezett ajánlati ár 11.7 milliárd forint.

A Bozsik Stadion bontása és az új létesítmény felépítése előtt hamarosan sor kerülhet a Budapest Honvéd új utánpótláscentrumának átadására, s amint ez megtörténik, csapatunk átköltözik a minden igényt kielégítő komplexumba. Utána pedig elkezdődhet a Bozsik Stadion építése, így a Honvéd egy, a csapathoz méltó, modern létesítményben játszhatja majd a meccseit. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Honvéd 2020-ban játszhat ismét a Bozsik Stadionban.