Játékos kereső  

Hírek

Stacey Naris jelölve lett a posztra

2018-04-24 10:41:25

A FIFPro Afrikai Divíziója május végén hagyhatja jóvá a kinevezését

Stacey Naris jelölve lett a posztra

A női labdarúgás térhódításával és a nemzetközi törekvések hatására egyre több hölgy kerül vezetői pozícióba a labdarúgás világában.

Jó példa erre a Hivatásos Labdarúgók Szervezete is, hiszen a március 19-én megtartott tisztújító közgyűlésünk egyhangú szavazással úgy döntött, hogy Tóth Alexandra és Papp Dóra személyében két hölgy is beválasztásra kerül szervezetünk felügyelőbizottságába.

Legfrissebb hírünk, hogy a FIFPro Afrikai Divíziójának igazgatótanácsába jelölték Stacey Narist (fotónkon). A namíbiai női válogatott kapitányát a május 30-án és 31-én Zimbabwében sorra kerülő közgyűlésen választhatják be a vezető testületbe.

– Nem kétséges, hogy Stacey Naris kinevezését jóvá fogják hagyni – nyilatkozta Stéphane Burchkalter főtitkár. – A namíbiai játékosszervezetben kettőezer-tizenöt óta dolgozik, jól ismerjük őt. Naris is csatlakozik a FIFPro Női Labdarúgó Munkacsoportjához, amely az afrikai női játékosokat képviseli. Elengedhetetlen, hogy a hölgyek maguk is vezetői pozícióba kerüljenek, biztosítva ezzel, hogy a női labdaúgók státuszát és jogaikat megfelelően elismerjék."