Játékos kereső  

Hírek

Stílusosan búcsúzott el a Budafok a Magyar Kupától

2017-05-17 20:56:28

Vasas-Ferencváros döntőt rendeznek május 31-én a Groupama Arénában

Stílusosan búcsúzott el a Budafok a Magyar Kupától

Ritkaságszámba megy, hogy a Magyar Kupa két elődöntő visszavágó mérkőzésének alkalmából elsősorban nem a meccsek izgalmai maradnak meg az emberek emlékezetében; szerdán egy ilyen különleges napunk volt.

Az illendőség kedvéért először is rögzítsük: mind az első mérkőzésen az NB III-as Budafoknak nyolc gólt vágó Ferencváros (8-0 és 4-2), mind a mezőkövesdi visszavágón magabiztosan nyerő Vasas (2-0 és 5-0) igen simán, kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa május 31-én megrendezésre kerülő döntőjébe. A vesztes felek is becsülettel küzdöttek, de a szerdai kupanap másról marad emlékezetes.

A leánykérés elvitte a show-t

Kétségtelen, hogy az idei kupaküzdelem legszínesebb együttese az NB III-as (bajnok) Budafok gárdája volt. Elbúcsúztatták - többek között - az NB II-es Szeged 2011, az NB I-es bajnokaspiráns Videoton és az NB II-es Sopron együttesét, majd a Ferencváros elleni búcsú alkalmával mindkét helyszínen nagy számban jelentek meg lelkes drukkerei és leszurkolták az FTC táborát.

Ezerkilencszáztizenkettes megalapítása óta először került be a csapat a Magyar Kupa elődöntőjébe, ami klubtörténelmi sikerként kerül be a 105 éves egylet aranykönyvébe. Ám még ez a kunszt is háttérbe szorult szerda délután, amikor a játékvezető lefújta a Ferencváros elleni visszavágót...

A televízió élő közvetítése még nem ért véget, amikor a hangosbemondó és az eredményjelző együttes erővel a pályára szólított egy megszeppent hölgyet.

Mint kiderült, és Knézy Jenő ezt is remekül közvetítette, egy leánykérésre került sor élő, egyenes adásban. A Budafok (az FTC ellen ma gólt szerző) játékosa, Kovács Dávid egy virágcsokorral a kezében érkezett a kezdőkörbe, majd letérdelt szíve hölgye előtt és megkérte a kezét.

Így vált teljessé és igazán egyedivé a Prukner-csapat rendhagyó MK-menetelése. Az is ritkaság, hogy bátran leírhatjuk: a mai kupanap legboldogabb játékosa a kieső együttes egyik labdarúgója volt!
...Az ifjú hölgy ugyanis igent mondott!


Videón a rendhagyó leánykérés: