Játékos kereső  

Hírek

Szenzációs győzelmet aratott Magyarország

2019-03-24 19:51:41

A világbajnoki ezüstérmes ellen fordított és nyert a Rossi-csapat

Szenzációs győzelmet aratott Magyarország

A Szlovákia elleni simának nevezhető vereség után vasárnap este a világbajnoki ezüstérmes Horvátország ellen lépett pályára válogatottunk. A kezdő sípszó előtt Dzsudzsák Balázst köszöntötték. Csapatkapitányunk ezen a találkozón húzta magára 100. alkalommal a magyar válogatott mezét!

Kellemes meglepetésre a Rossi-csapat nagy játékkedvvel és óriási becsvággyal vetette magát a küzdelembe. Az első tíz percben Szalai háromszor is csak centikkel maradt le a labdáról a horvát kapu előtt.

A lelkes közönség űzte, hajtotta a mieinket előre, mégis pont ekkor kaptunk gólt, egy jobbról középre adott labdát Rebic lőtt a hálóba a 13. percben. Szerencsére a hátrány nem szegte kedvünket. Mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk déli szomszédainknak. Erőfeszítéseinket a 33. minutumban siker koronázta, Szalai Ádám éles szögből lőtt a bal alsó sarokba (1-1). A félidő vége szintén a magyar válogatotté volt, percekig a vendégek kapuja előtt zajlott a játék.

Szünet után folytatódott a mozgalmas, színvonalas csata. A 76. percben aztán megtörtént a csoda! Egy magyar akció végén Pátkai Máté közvetlen közelről megszerezte a magyar válogatott vezető, s mint később kiderült, egyben győztes gólját (2-1)!

Szép volt, Fiúk! Ez igen!

Eb-selejtező mérkőzés, E-csoport, 2. forduló
MAGYARORSZÁG – HORVÁTORSZÁG 2–1 (1–1)
Groupama Aréna, 22 000 néző,  jv..: William Collum, gólsz.: Szalai (33.), Pátkai (76.), ill. Rebic (13.)
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Kádár, Orbán – Nagy Á. (Varga R., 40.), Pátkai – Dzsudzsák (Bese, 85.), Szoboszlai (Kalmár, 65.), Nagy D. – Szalai
Szövetségi kapitány: Marco Rossi