Játékos kereső  

Hírek

Szociális támogatást nyújtunk tagjainknak

2020-04-10 15:49:22

Szervezetünk segít a játékosoknak és hozzájárul a járvány elleni védekezéshez

Szociális támogatást nyújtunk tagjainknak

Alig egy hónap telt el a járványügyi helyzet kritikussá válása óta, és ezen rövid idő alatt a koronavírus-járvány mindannyiunk életét felforgatta.

Bár az idei Húsvét nem olyan lesz, mint amit megszoktunk, a Hivatásos Labdarúgók Szervezete a kialakult krízishelyzetben a saját eszközeivel igyekszik segítséget nyújtani a játékosok egészségének megőrzéséhez, a fizetéscsökkentés miatt nehéz helyzetbe kerülő hivatásos labdarúgóknak, valamint hozzájárulni a járvány terjedése elleni társadalmi összefogáshoz.Hozzájárulásunk a játékosok egészségvédelméhez

A játékosok és környezetük egészségének védelme érdekében a HLSZ saját költségén orvosi szájmaszkokkal látja el az NB I-es, NB II-es és a női NB I-es klubok labdarúgóit, csapatonként 50-50 védőeszközt osztunk ki. A maszkokat a csapatkapitányokon keresztül, folyamatosan juttatjuk el a játékosokhoz.


Rendkívüli szociális támogatás a rászoruló hivatásos labdarúgóknak

Az NB I-es, és különösképp az NB II-es és NB III-as klubok profi szerződéssel rendelkező labdarúgói közül sokan nehéz pénzügyi helyzetbe kerültek a jövedelmük egy részének – akár 20-50%-os - elvonása következtében. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete azoknak a játékosoknak kíván szociális alapon átmeneti pénzügyi segítséget nyújtani, akik a lecsökkentett jövedelmük miatt már nem, vagy csak részben tudják családjuk biztonságos megélhetését biztosítani.

Szervezetünk pályázat útján dönt a rendkívüli szociális támogatás odaítéléséről, előre meghatározott feltételrendszer alapján. A beérkező igényeket a HLSZ elnökségi tagjaiból, illetve első- és másodosztályú játékosokból álló grémium bírálja el. A rendelkezésre álló keret erejéig minden pályázó a szociális rászorultságának mértéke alapján egyedileg megállapított összegben részesül.


A magyar labdarúgók hozzájárulása a járvány elleni védekezéshez

A járvány elleni védekezés nehéz hónapjaiban a társadalmi felelősségvállalás, szolidaritás és segítségnyújtás talán fontosabb, mint eddig bármikor. Rengeteg egészségügyi intézmény, szakember, laboratórium, kutatóintézet és egyéb szervezet végzi ezekben a hetekben emberfeletti munkáját annak érdekében, hogy közös erővel úrrá legyenek a koronavírus jelentette fenyegetésen. Az egész társadalom érdekében tett erőfeszítéseiket nem lehet eléggé nagyra értékelni, megbecsülni.

A magyar futballisták eddig is példamutató felajánlásokat tettek, segítve a járvány elleni védekezést. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete – valamennyi magyar labdarúgó nevében – szeretne csatlakozni a támogatókhoz. A HLSZ Elnöksége úgy döntött, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány tevékenységét támogatja 3 millió forint összegű közhasznú felajánlás formájában.

A támogatásra a mentők munkájában most leginkább a járművek fertőtlenítése céljából van szükség. Az OMSZ Alapítvány tájékoztatása szerint az adományból ózongenerátor-készülékeket vásárolnak a kiemelt mentőállomások részére, kiegészítendő a meglévő fertőtlenítési eljárásokat.

Hiszünk abban, hogy közösen megfékezhetjük a járvány terjedését, ha mindenki a saját eszközeivel és lehetőségeihez mérten kiveszi a részét a járvány elleni védekezésből.