Játékos kereső  

Hírek

Szögre akasztotta a stoplist Cipruson

2017-09-09 08:03:47

Az NB II-es Dorog sportigazgatóként számít az egykori csatárra

Szögre akasztotta a stoplist Cipruson

Terjék Lajos neve sokaknak ismerősen csenghet, hiszen korábban az Újpest, majd a Videoton meghatározó játékosai közé tartozott. A futballt ezután Cipruson folytatta, ahol idén úgy döntött, hogy befejezi a játékot.

Mostantól a Dorogi FC stábját erősíti, mint sportigazgató.
A Dorogi FC hivatalos honlapjának riportja.


- Miért  volt szüksége a csapatnak sportigazgatóra?

- Mayer László elnök úr keresett meg engem még a nyáron. Mivel ő több időt szeretne a saját munkájával foglalkozni, ezért szüksége volt egy olyan emberre, aki a csapattal kapcsolatos dolgok terhét leveszi a válláról. Nekem ehhez megvan a képesítem, hiszen Cipruson megszereztem az ehhez szükséges papírokat. 

- Mi lesz a feladatod a csapatban?

- Meg kell erősítenem úgy a csapatot, hogy stabilan a másodosztályban tudjunk maradni. Én úgy tervezem, hogy az első tízben benne leszünk. Nagyon maximalista vagyok, az elég magasra rakott lécet mindenképpen teljesíteni akarom. És ezt a szemléletet szeretném nekik is átadni. Arculatot kell adnom a Dorogi FC-nek és a játékosoknak, picit ismertebbé kell tennem őket. Ezen kívül tartanom kell a kapcsolatot a többi csapat vezetőjével, az ügynökökkel, a médiával. Elég komplex feladatom lesz tehát.

- A veled készült utolsó interjúkban azt nyilatkoztad, jól érzed magad Cipruson, nem szeretnél hazajönni. Hogy jött mégis a váltás?

- Egyrészt soha ne mondd, hogy soha. Másrészt pedig nyáron befejeztem a játékos pályafutásomat Cipruson és bár voltak onnan is hasonló pozícióba ajánlataim, úgy éreztem, kicsit megcsömörlöttem. Ezért aztán nagyon örültem az elnök úr megkeresésének. Az első pillanattól kezdve ő, mint ember nagyon szimpatikus és tetszenek a csapattal kapcsolatos céljai is, amivel azonosulni tudtam. Úgyhogy nem kellett sokat gondolkodnom, hogy elfogadjam az ajánlatot. Jelenleg 1+2 éves szerződést írtam alá, ha minden jól megy, akkor a családommal haza is költözünk.

- Cipruson is lehet magyar adókat fogni. Nézted a magyar focit kint is? Ismerted a Dorogi FC csapatát már korábban is?

- Az első és másodosztályú meccseket is egyaránt néztem odakint. Mióta felmerült - július közepe óta - ez a lehetőség, azóta elég sok Dorog meccset láttam. Elolvastam az írott sajtót is, ami velük kapcsolatos, így képben vagyok a játékosokat és a vezetőséget illetően. De persze a személyes kapcsolat teljesen más. Megpróbálok minél gyorsabban minél több információt begyűjteni, amivel segíteni tudom a csapatot. Az első időszakban minden nap itt leszek és a meccsekre is elkísérem a fiúkat.

- Beleszólsz-e az edzők munkájába?

- Nem, ezt nem szeretném. Ha kíváncsiak és kikérik a véleményemet, akkor azt megosztom velük, tanácsot adhatok nekik, de inkább a játékosok igazolása, a problémák megoldása a feladatom. A szakmai munkába tehát nem szeretnék beleszólni.

- Milyen feladatokkal kezdődik a munkád?

- Van pár ötletem, amit szeretnék a külföldi tapasztalataimból hazahozni. Ezek nem anyagi jellegű dolgok, hanem a csapattagok fejlesztése, mind játékos, mind emberi oldalról. Ezen kívül szerintem a fiúk feladata nem merül ki annyiban, hogy eljönnek edzésre és meccsre, majd hazamennek. Ezért szeretném, ha segítenének nekem abban, hogy népszerűsítsük a klubot. Jó lenne, ha eljárnának iskolákba, kórházakba, óvodákba, mindenhová, ahol kapcsolatot tudunk teremteni a nézőkkel. A terveim között szerepel az is, hogy a szurkolókkal többször találkozzunk, így jobban megismerhetjük egymást. Ezért szeretném gyakoribbá tenni a szurkolói ankétokat is, ahol lehet kötetlenül beszélgetni egymással. Nagyon szeretném a lokálpatriotizmust erősíteni. Legyünk büszkék arra, amink van: ez a csapat a legmagasabban jegyzett klub a megyében. Hosszú távra gondolkodom, hiszen egy hónap alatt látványos fejlődést nem igazán lehet elérni. Sok lesz a munka, de tele vagyok tervekkel.