Játékos kereső  

Hírek

Több ezren töltötték ki a kérdőívet

2017-05-25 09:48:54

A FIFPro augusztus 7-én hozza nyilvánosságra az eredményeket

Több ezren töltötték ki a kérdőívet

A tavalyi globális foglalkoztatási jelentés után újabb nagy dobásra készül a világ összes professzionális játékosát tömörítő szervezet. A FIFPro ezúttal a női labdarúgásra fókuszált és a Manchesteri Egyetemmel együttműködésben – több mint 3700 női labdarúgó aktív részvételével – felmérést készített a hölgyek helyzetéről.

Nem túlzás sportágtörténelmi jelentőségűnek nevezni az anonim kérdőívek feldolgozása alapján összeállított anyagot, amely a legnagyobb, legrészletesebb tanulmány a női labdarúgók foglalkoztatási körülményeiről. A felmérés során egykori és jelenlegi játékosok vettek részt a szakmai munkában. A kérdések rávilágítottak a klubok és a nemzeti válogatottak női labdarúgókkal való kapcsolatára, a hölgyek munkakörülményeire.
A jelentőségteljes munkát az egykori svéd kapus, Caroline Johnsson, a FIFPro Női Labdarúgó Bizottságának feje felügyelte.

Felhívjuk a játékosok és a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy a felmérés eredményeit egy Női Labdarúgó Konferencia keretében ismerteti a játékos-világszervezet. A zsurnaliszták az info@fifpro.org e-mail címen akkreditálhatják magukat.

A hollandiai FIFPro-házban 2017. augusztus 7-én megrendezésre kerülő eseményen a Hivatásos Labdarúgók Szervezetét munkatársunk, Tasi Fruzsina (fotónkon, balra) képviseli.