Játékos kereső  

Hírek

Vasárnap nem ment a pályaválasztóknak

2017-07-16 19:49:42

Klubtörténelmi bajnokiján pontot rabolt Felcsúton a Balmazújváros

Vasárnap nem ment a pályaválasztóknak

Vasárnap folytatódott az NB I 1. fordulója. A Diósgyőr igencsak meglepte a Szusza Ferenc Stadionban albérletben szereplő Vasas együttesét. A vendégek alaposan bekezdtek, szinte a kapujuk elé szegezték az angyalföldieket. Az 5. percben máris Kamenár kapujába került a labda, Vela volt közelről eredményes.
(Fotó: dvtk.eu)

A Vasas ezen a napon nem tudta feltörni ellenfele védelmét, így szünet után is a DVTK vezetésével folytatódott a küzdelem. Egyenlítés helyett újra a vendég DVTK járt sikerrel, Szarka Ákos bólintott a Vasas kapujába. Bravúros győzelemmel kezdett és élre állt a Diósgyőr a tabellán (0–2).

Lejátszotta klubtörténelmi mérkőzését az NB I abszolút újonca. A Balmazújváros komoly fejtörést okozott Felcsúton a Videotonnak, ugyanis a sokak által az élvonalhoz gyengének titulált együttes a 17. percben Andric góljával megszerezte a vezetést, amit egészen az 51. minutumig birtokolt. A hazai egyenlítő gólnál Lazovic fejelt Horváth kapujába. Az eredmény ezután már nem változott (1–1).

Az Üllői úton sem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a hazaiak elképzelték. A kulturáltan futballozó Puskás Akadémia egyenrangú ellenfele volt a Ferencváros együttesének. Szakály Péter révén az első játékrész derekán megszerezték a vezetést a felcsútiak, de csak a 42. percig tartott ez az állapot, amikor szép szabadrúgásból Varga Roland egyenlített. Szünet után bármelyik csapat nyerhetett volna, de senki nem tudott betalálni (1–1).

NB I 1. forduló, vasárnap:
Vasas–Diósgyőr 0–2 (0–1), Szusza Ferenc Stadion, 2 514 néző, jv.: Bognár T., gólsz.: Vela (5.), Szarka Á. (73.)
Videiton–Balmazújváros 1–1 (0–1), Felcsút, 1 792 néző, jv.: Iványi Z., gólsz.: Lazovic (51.), ill. Andric (17.)
Ferencváros–Puskás Akadémia 1–1 (1–1), Groupama Aréna, 6 087 néző, jv.: Andó-Szabó Sándor, gólsz.: Varga R. (42.), ill. Szakály P. (24.)