Játékos kereső  

Hírek

Végre becsüljük meg őket! - Nemzeti Sport

2020-09-08 09:17:00

A sportnapilap cikke az elfeledett futballnemzedékekről

Végre becsüljük meg őket! - Nemzeti Sport

Terjedelmes cikk jelent meg kedden a Nemzeti Sportban a régi sikereket fémjelző idős labdarúgókról, akik manapság olykor méltatlan körülmények között tengetik életüket. A futballisták anyagi megbecsülése pályafutásuk idején nem biztosította számukra a nyugodt öregkor biztos hátterét, ezért megoldást kell találni erre a problémára.

A sportnapilap idézi dr. Horváth Gábor nyilatkozatát is. A HLSZ főtitkára kifejtette, hogy a labdarúgók érdekeit szolgáló törekvéseink csak a törvényi, szabályozási háttér módosításával valósíthatóak meg.

„Az már világosan kiderült, hogy önkéntes alapon ez nem fog működni. Többször kezdeményeztük már egy afféle karrieralap létrehozását, de a játékosok túlnyomó többsége nem mutatott erre hajlandóságot, pedig bizonyosnak tetszik, hogy az ilyen rendszerrel jelentősen szűkülne a rászoruló időskorú labdarúgók köre. Többször egyeztettünk erről az MLSZ-szel és a klubokkal is, elhangzottak szép szavak, de aláírt szerződésig nem sikerült eljutnunk. Próbálkozunk, de egyedül nem megy. A világ legegyszerűbb szabálymódosítására lenne szükség a sporttörvényben vagy az MLSZ szabályzati rendszerében, és működhetne a dolog. Meg kellene oldani, hogy kötelező legyen, mint az autós felelősségbiztosítás, és kikerülhetetlen. Hosszú távú befektetési konstrukciót kellene kidolgozni, hogy kalkulálható legyen a kifutása, és a játékosok a klubjukkal közösen beleegyezzenek bérük egy részének elkülönítésébe.”

A Nemzeti Sport cikke teljes terjedelmében itt elolvasható!